IKEA i Designer Outlet Croatia donirali zaštitnu opremu u vrijednosti većoj od 4 milijuna kuna

567


Predaja donacije tvrtki IKEA i Designer Outlet Croatia u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA, koja se sastoji od 1.121.600 izolacijskih haljina, maski i vizira za 174 ustanove i neprofitne organizacije diljem Hrvatske, je završena. Vrijednost ove donacije iznosi oko 4,16 milijuna kuna.

Zaklada SOLIDARNA pobrinula se da donacija stigne do 70 staračkih domova, 79 vrtića, dva centra za rehabilitaciju, centar za autizam, tri osnovne škole, ali i za četiri neprofitne organizacije koje rade na saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Donacija zaštitne opreme stigla je i do zdravstvenih institucija – neuropsihijatrijske bolnice, opće bolnice, šest domova zdravlja, šest zavoda za hitnu medicinu te zavoda za javno zdravstvo.

Donacija je ostvarena uz donatorsku logističku podršku Atlantic Grupe d.d. koja je ustupila svoj skladišni prostor za privremeno čuvanje zaštitne opreme koja je u Hrvatsku pristizala iz inozemstva tijekom proteklih pet mjeseci, a tvrtka INSAKO d.o.o. osigurala je redistribuciju i dostavu zaštitne opreme diljem Hrvatske.


IKEA uvijek nastoji odgovoriti na potrebe ljudi u zajednici u kojoj posluje i unaprijediti njihove živote. Raduje nas što ovom donacijom možemo pomoći ranjivim skupinama diljem Hrvatske i, u suradnji s partnerima, podržati ih pružanjem zaštitne opreme tijekom ovog teškog razdoblja izazvanog pandemijom”, istaknuo je Aldo Lele, menadžer za održivost IKEA Jugoistočna Europa.

Za Zakladu SOLIDARNA koordinacija ove dalekosežne akcije predstavljala je veliku odgovornost te srdačno zahvaljujemo tvrtki IKEA na iskazanom povjerenju. Riječ je o vrlo složenoj akciji koja je trajala nekoliko mjeseci te bih stoga htjela zahvaliti i Atlantic Grupi d.d. koja nam je velikodušno ustupila skladišni prostor, kao i tvrtki INSAKO d.o.o. za odličnu poslovnu suradnju na distribuciji donacije. Hvala svima koji nam pomažu u stvaranju solidarne zajednice”, istaknula je Marina Škrabalo, direktorica Zaklade SOLIDARNA.

Od izbijanja pandemije, IKEA i Designer Outlet Croatia ostvarili su nekoliko donacija u Hrvatskoj kako bi podržali najpotrebitije. Tako je donirano više od 1,55 milijuna kuna za pomoć zajednici, i to zdravstvenim institucijama na početku pandemije; Fondu 5,5 kojim upravlja Zaklada Solidarna za pomoć sugrađanima pogođenima potresom u Zagrebu; te za borbu protiv nasilja nad ženama i djecom. Naime, uređene su tri lokacije na kojima djeluje Autonomna ženska kuća Zagreb – sklonište i savjetovalište u Zagrebu te sigurna kuća na Braču.

Time se ukupan iznos donacije IKEA branda od početka pandemije penje na više od 5,7 milijuna kuna.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.