Hrvatska pršti fantastičnim događanjima, ali ovo je jedno od najzanimljivijih

0
176

Po 26. put redu carica Marija Terezija posjetila je Bjelovar u sklopu manifestacije Terezijana.

Jučer 19. lipnja 2022. godine u sklopu glavnog dijela programa manifestacije Terezijana, više od 500 kostimiranih sudionika prodefiliralo je gradskim korzom i prikazalo dolazak carice Marije Terezije u Bjelovar.  Događaju je prisustvovao i Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u društvu gradonačelnika Daria Hrebaka ispred kojih su se predstavile povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske zajedno sa carskom svitom. „Ove godine smo priredili najbolju Terezijanu ikad u povijesti njenog održavanja. Izdignuli smo ju iznad razine lokalne manifestacije. Ona sada postaje ozbiljna i jedna od najljepših i najzabavnijih priča kontinentalne Hrvatske, a u godinama koje dolaze gradit ćemo ju kao turističku atrakciju. Po dosadašnjim brojkama, do kraja održavanja ove godine očekujemo da će ju posjetiti 50.000 ljudi“, rekao je gradonačelnik Hrebak.

Organizatori su iznimno zadovoljni odazivom i posjetom.. „Već četiri dana Bjelovar živi u duhu carskih vremena naše bilogorske ostavštine, a sve je prožeto modernim stilom.  Ovdje svatko može pronaći nešto za sebe: od povijesti, kulture, eno-gastronomije, do dobre glazbe i ono što je najvažnije – dobre atmosfere“, rekla je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.

Carica Marija Terezija pozvala je sve građane, turiste i posjetitelje da posjete najljepšu i najveću Terezijanu dosad. Bogat i raznovrstan program završava danas velikim koncertom Petra Graše. Cilj manifestacije je prikazati i ponuditi ono najbolje što Bjelovar nudi.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime