Hrvatica iz Njemačke ne odustaje! Pogledajte njezin posljednji korak kojim želi osvojiti cijelu Europu

3196


Na njemačkoj glazbenoj sceni svaki dan pozornost privlače mladi talentirani glazbenici. Među njima ima dosta onih koji su hrvatskog podrijetla. Jedna od njih je i Stella McRawl, u hrvatskoj poznatija kao Stella Scholaja. Mlada pjevačica je nedavno proslavila svoj 22. rođendan, prijavila se na Doru a potom objavila novu pjesmu „Lost Myself In Waiting“ za koju je stihove napisala spisateljica i urednica Fenix Magazina Marijana Dokoza.

– Riječ je o pjesmi jako emotivnih stihova. Govori o ženi koja čeka ali se izgubila u čekanju. U jednom je međuprostoru a osjećaji joj ne daju da krene naprijed, niti drugim putem. Ali, u takvim trenutcima ostajete zarobljeni u prošlosti jer čekate nekoga ili nešto što bi se trebalo dogoditi i zanemarujete sve ono što se događa okolo vas a moglo bi vam život učiniti drugačijim. Nakon što sam pročitala stihove, odmah mi je u glavni bila melodija za refren.  Zatim sam dodala 808 bas i harmonije kako bi pjesma dobila mješavinu između zvukova 80-ih i 00-ih – rekla je Stella.

Rekli su mi neka odustanem


Stellu je hrvatska javnost upoznala kad je 2017. godine nastupila na hrvatskom Supertalentu i ušla u finale. Žiri i publiku je tada očarala svojim glasom a ganula svojom teškom sudbinom. Naime, Stella je s 10 godina oboljela od mišićne distrofije. Mnogi su joj tad govorili neka odustane od glazbe, ali ona to nije htjela. Učinila je upravo suprotno, u glazbi je pronašla izvor hrabrosti, utjehe, kotač koji je svakodnevno pokreće da se bori, da bude što bolja i da ne pusti bolesti da joj kreira život.  Ova je djevojka toliko hrabra da se uz svu svoju svakodnevnu borbu, borila i za obitelji koje su stradale u potresu na Banovini pa je prikupljala pomoć i svoj uspjeh u Njemačkoj koristila kako bi Nijemce upoznala sa strahotama koje je izazvao potres.

Teški trenutci

Stella je rođena u njemačkom Reesu. Studira filozofiju i bavi se glazbom. Sa 17 godina objavila je svoj prvi album “Miracle”, a potom je uslijedio i album “Mania”. U Njemačkoj nastupa pod umjetničkim imenom Stella McRawl te ima svoj band “The Vanillas”.

Iako ima tek 22 godine, ova mlada djevojka je u životu prošla puno teških ali i lijepih trenutaka. Ističe kako su ljudi skloni druge ljude definirati prema onome što rade, kamo idu i s kime to rade.

– Ali na kraju dana kada ste sami u mračnoj prostoriji, kada više nemate što učiniti i ništa više za reći i kada su vam sve vještine oduzete, tko ste onda?   Možete li iskreno reći da vam se sviđa osoba u toj mračnoj sobi? Ja još uvijek ne mogu, ali radim na tome. Želim uzeti najbolje od onog što mi život donosi, želim uživati u životu i radujem sve svim iznenađenjima koje mi život donosi. Davno je Freddie Mercury rekao: “Ako je planirano, dosadno je”. Ja ne želim planirati, želim uživati u životu. Nisam planirala ni jednu stvar u životu i ponekad to nije bilo dobro. Međutim, to je bilo sve samo ne dosadno. Dakle, nikada ne želim planirati da se išta dogodi, inače to jednostavno ne bi bilo čisto iskustvo, ali ono što želim učiniti je uvijek raditi na tome da postanem najbolja verzija sebe. Jer u toj mračnoj sobi ne želim biti manje, želim biti puno više – poručila je Stella.

Poslušajte novu pjesmu 

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.