Hoće li Samoborci osvojiti Hrvatsku? Posao su pokrenuli zbog djece, a sada će svima pokazati čime se bave

4161


NEOBIČNA BOBICA, VELIKI SAN: PRATITE PUT OBITELJI BABOJELIĆ U ”STARTAJ HRVATSKA”

Među osmero kandidata pete sezone hit projekta ”Startaj Hrvatska” nalaze se i proizvodi OPG-a Babojelić. Njegovi vlasnici, Ivica i Ivana Babojelić u bajkovitom Samoboru, odlučili su se za sadnju jedne sasvim neobične bobice – haskapa, odnosno sibirske borovnice. Taj posao pokrenuli su zbog djece – htjeli su napraviti proizvod koji koristi njihovom organizmu.

Sve samoborske priče ČITAJTE NA OVOM LINKU.



Njihova priča započinje u Samoboru, gdje su na neiskorištenoj zemlji odlučili uzgajati neobičnu, ali izuzetno nutritivno bogatu biljku – haskap. Ivici je ljubav prema zemlji i prirodi prenijela njegova majka. „Moja mama je uvijek imala vrt, ali jedan dio zemlje ostao je neiskorišten pa sam razmišljao što bi mogli tamo“, ispričao je ivica.

Sve samoborske priče ČITAJTE NA OVOM LINKU.

Iako su isprva planirali prodavati svježe bobice, Ivica i Ivana ubrzo su odlučili da će njihov krajnji proizvod biti nešto dugotrajniji. Tako su nastali prirodni džemovi i sokovi od haskapa. “Prvo smo kuhali džem kod kuće, ali ispao je rijedak i nije bio dobar. No, okus haskapa bio je pun i odličan”, prisjeća se Ivana njihovih početaka. Ivica je, međutim, bio siguran da će uspjeti. “Bobice su kratkog roka, traju deset dana, ali kad se zamrznu imate vremena od njih napraviti dobar proizvod.”

Uspjeh im nije došao preko noći, a kako je tekao njihov put od sadnje prvih sadnica do stavljanja proizvoda na police velikog trgovačkog lanca, doznajte u novoj epizodi ”Startaj Hrvatska”, ove nedjelje u 16:15 sati na Novoj TV. Otkrijte kako su Ivana i Ivica, iz ljubavi prema zemlji i prirodi, stvorili brend koji će osvojiti srca kupaca diljem Hrvatske!

Sve samoborske priče ČITAJTE NA OVOM LINKU.

FOTO: Nova TV

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI , NOVI PORTAL , ZANIMLJIVO te MAČKICU

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.