FOTO Parketi ili laminati – što izabrati, pitali smo iskusnog majstora

0
465

Životni prostor u kojem živimo i sve češće radimo, njegovi eksterijeri i interijeri snažnu utječu na naše raspoloženje. Stoga nije svejedno kako će izgledati naša dnevna, spavaća ili radna soba pa bih ih trebali urediti s posebnom pažnjom.

Bez obzira kakve materijale i boje koristili, neka svaki vaš kutak u kojem boravite ima svoju osobnost i karakter. To se može postići s različitim, i manjim budžetima, važno je samo paziti na detalje i namještaj pomno odabrati, u skladu sa željama i mogućnostima.

Prilikom uređenja osobito je potrebno voditi računa na izgled podova, koji su često presudni za dojam koji će interijer ostaviti na vaše goste ili poslovne partnere. Drvo, kao prirodni element, uvijek je tu ispred keramike.

Drveni podovi se više ne postavljaju samo u dnevnim boravcima i sobama. Svoje mjesto posljednjih godina sve češće dobivaju i u kuhinjama, hodnicima, terasama, ali i u kupaonicama, gdje je to ranije bilo i nezamislivo.

Staro ili novo, pitanje je sad…

Nije nužno da prilikom adaptacije kuće, stanova ili ureda morate kupovati novi parket. Miroslav Bahurik, vlasnik tvrtke MB-podovi, ističe kako popravkom starog parketa često možete postići puno veći efekt, nego kupnjom najnovijega. I baš su ti stari i najkvalitetniji!

Miroslav Bahurik, majstor parketar

Miroslav Bahurik, majstor parketar

– Već se brušenjem i lakiranjem starog parketa interijer može znatno uljepšati. Ako je parket u lošijem stanju, on se može presložiti pa nakon brušenja i lakiranja izgleda kao potpuno nov. Često je njegova kvaliteta veća i od najnovijih obloga. Rekao bih da ovu opciju bira sve više ljudi, upravo zato što na tržište dolazi sve i svašta, uključujući i proizvode loše kakvoće – kaže Bahurik, koji se s uređenjem podova bavi 23 godine i u tvrtki MB-podovi vodi tim profesionalaca.

Parket kod kuće, laminat u apartmanu

Na pitanje, je li bolji parket ili laminat, ovaj iskusni majstor ističe kako bi on za svoj vlastiti dom uvijek odabrao parket, a da bi laminat postavio u apartmane i prostore koje bi iznajmljivao.

– Što god izabrali, prije izvođenja postave parketa, laminata i brodskog poda obavezno mjerimo koncentraciju vlage u podlozi, a kako bi spriječili eventualne dodatne troškove. Radove izvodimo najsuvremenijim strojevima neophodnim za vrhunsku uslugu i materijalima provjerene kvalitete. Parketarski tim tvrtke MB-podovi koji ima dugogodišnje iskustvo i veliki broj zadovoljnih klijenata dostupan vam je na broju mobitela 099/640-0208. Nazovite nas s povjerenjem jer dajemo garanciju za sve radove koje izvodimo brzo i kvalitetno – kaže parketar Miroslav Bahurik.

FOTO: Miroslav Bahurik

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime