Budućnost je u Ivanić Gradu! Pogledajte što se tamo događa

0
867

Elektronički i računalni klub u suradnji s partnerima održava sedmu Izložbu inovacija I³G koja je otvorena danas svibnja 2022. u sportskoj dvorani Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu.

Na ovogodišnjem I³G -u sudjeluje 190 izlagača s mentorima iz 50 ustanova (škola, fakulteta i samostalnih inovatora). Nakon dvogodišnje stanke u održavanju ponovno su se u Ivanić-Gradu okupila nadarena djeca i mladi, inovatori i poduzetnici kako bi razmijenili ideje i iskustva te predstavili najnovije projekte i inovacije.  Grad Ivanić-Grad podržava ovakve manifestacije i sve inovatore, poglavito mlade. „Mladi su naša budućnost, a inovacije su budućnost mladih. Kroz njih mogu graditi svoje znanje i obrazovanje, a kasnije i svoj život. Želimo da Ivanić-Grad postane grad mladih i perspektivnih ljudi, pa tako sva ulaganja u znanost i obrazovanje idu u smjeru našeg budućeg razvoja.  Inovacijama uvijek moramo dati prostora i poticati tehnološki razvoj. Mladi inovatori i kreativci su budućnost i svako ulaganje u njih je opravdano i kvalitetno“, poručio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Predsjednik Hrvatske zajednice inovatora prof.dr. Miljenko Šimpraga istaknuo je kako se Zajednica u posljednjih desetak godina prometnula se u najvećeg popularizatora inovacija u RH. „Bez inovacija nema napretka, a ključne riječi danas su kreativnost i inovativnost. Baštinimo 65 godina inventivnog rada u Hrvatskoj, pa je tako ova godina – godina inovatorstva. Najveći potencijal, kad je u pitanju gospodarski razvoj, su ljudski resursi. Zato je važno da svi naši nastavnici potiču naše učenike na inovativnost i da iskažu svoju kreativnost“, rekao je Šimpraga.

„Zagrebačka županija je u proteklih 5 godina u zajednicu tehničke kulture izdvojila 3,5 mil.kn, a ove godine izdvajamo 617.000 kn i mislimo da je to dobar ulog za budućnost. Investicijom u Regionalni centar kompetentnosti i izvrsnosti vrijednom preko 114 milijuna kuna izgradit će se centri u Velikoj Gorici, Samoboru i Dugom Selu koji će biti odličan start za mlade ljude“, rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolerec.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime