Brojni dalmatinski pjevači stižu u Lisinski

740

Zanima li vas kako zajedno zvuče Goran Karan, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Jasna Zlokić, Matija Dedić i popularna splitska grupa Ocean, pripremite se na veliki zagrebački spektakl u Lisinskom 4.4. u 20:00 sati!

Riječ je o prekrasnom projektu Dalmatinaca, koje je okupio frontmen grupe Ocean, Dino Pleština želeći tako Zagrebu pokloniti dalmatinsku ‘pismu’ izvedenu na drugačiji način. I sam autor sad već hitova poput Korakom po nebuUzalud”Ambis” Nenormalno koji je snimljen u suradnji s mladim američkim R’n’B pjevačem Quincy Thompsonom, ne krije uzbuđenje pred veliki zagrebački koncert. Uz Dinu koji se bavi produkcijom i autorskim radom, osnovu grupe Ocean čini izrazito talentirana violinistica Marica Vilibić te pjevač Stjepan Radić.

“Lisinski je dvorana koja ima svoju vjernu publiku, ali je uvijek i velika čast i izazov za svakog izvođača nastupiti na njegovoj pozornici. Posebna je to čast nama, splitskom bendu koji diskografski kontinuirano radi zadnjih 15 godina! Ovo nam je prvi takav koncert i ne krijem kako ga s nestrpljenjem očekujemo. Zagrebačkoj ćemo publici tako predstaviti naš glazbeni opus u velikoj produkciji uz orkestar Joška Banova i drage prijatelje i kolege” – kaže Pleština i dodaje kako posljednji tjedan prije velikog koncerta bend koristi za posljednje probe s bendom ali i svojim glazbenim prijateljima – dvije dame Zoricu Kondžu i Jasnu Zlokić te Gorana Karana, Tedija Spalata, Matiju Dedića…  

Isto tako dodaje kako se koncert dugo ‘kuhao’ u pandemiji, pa se početak proljeća 2022. učio kao sjajan termin za organizaciju ovakvog spektakla.  Kad je o radu ove splitske grupe riječ, u fokus su novi album  ”Korakom po nebu”, najveće hitovi iz diskografije Oceana ali i divne glazbene suradnje s kolegama i glazbenim prijateljima. Za sve skladbe za ovu prigodu aranžman potpisuje Joško Banov, koji će dirigirati Big bendom i gudačkim ansamblom. Tijekom večeri grupa i njihovi prijatelj izvesti će divne duete hitova poput ”Zar je voljeti grijeh”, ”Ti si moj san”, ”Sve ću preživit”, ”Zauvik tvoj”…

I gosti na ovom koncertu, kako ih je Ocean nazvao, Prijatelji ne kriju sreću što će se svi okupiti u Lisinskom. Goran Karan i Tedi Spalato već su odradili svoje probe, ali skladbe koje će izvesti na ovom koncertu samozatajno drže kao iznenađenje. I dvije dame Jasna Zlokić i Zorica Kondža spremne su za koncert sa svojim glazbenim iznenađenjima.

Želite li uživati u ovoj prekrasnoj glazbenoj večeri ispunjenoj glazbom i pjesmom, ali i pozitivom koja se osjeti u svakom taktu svake skladbe, još stignete nabaviti svoju ulaznicu! Možete to nabaviti na blagajni KD Vatroslav Lisinski, ili putem weba na  Entrio.hr i ulaznice hr.  Ne zaboravite, da ćete  osim što ćete uživati u odličnoj svirci učinit ćete i dobro djelo. Dio prihoda od prodaje ulaznica bit će doniran udruzi Krijesnica, kao pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

foto: Nikola Zoko 

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.