Ovo nemojte propustiti! Evo što vas čeka na Svjetski dan kazališta

712


Teatar EXIT Svjetski dan kazališta obilježit će svojom najnovijom predstavom „TIHA NOĆ“ koju će održati na svojoj maloj sceni u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) s početkom u 19h.

Možda vas okolnosti zadnjih godinu dana ne motiviraju za izlazak i odlazak u kazališta, ali 27.3. kao Svjetski dan kazališta izvrstan je poticaj da to ipak u subotu učinite, a predstava “TIHA NOĆ” motivirat će vas da to nastavite činiti i kasnije jer će vam osvijestiti važnost aktivnosti i društvenih odnosa i ukazati vam na sve zamke pretjerane samoće u koju može upasti svatko od nas, a da ni ne shvati što mu se dogodilo. Iako su zadnjih godinu dana izvanjske okolnosti u većoj mjeri uzrok samoiozolacije, predstava ukazuje i na vlastitu odgovornost za stanje u kojem smo se zatekli. Ponekad ponos i lijenost mogu spriječiti pojedinca da se othrva usamljenosti, čime podržava vlastitu isključenost iz društva koja ga najteže pogađa u raznim prigodama poput Božića ili Uskrsa koje neizostavno prati slika obiteljskih i blagdanskih druženja. Oni koji nisu dio masovnog slavlja imaju dojam da nešto propuštaju te se mogu osjećati manje vrijednima jer se ne uklapaju u opće i naizgled jednostavne okvire i zahtjeve. Kako na Badnjak izgleda suočavanje sa usamljenošću i nepripadanjem te borba sa samim sobom, u 70 minuta dočarat će vam Franjo Dijak.

Nakon kultne „Dekadencije“ i „Istoka“ ovo je treća predstava u Teatru EXIT nastala prema tekstu S. Berkoffa. Kao i prve dvije, i ovu je predstavu režirao Matko Raguž.


Predstava “TIHA NOĆ”, osim u subotu na Svjetski dan kazališta, igra i dan ranije, u petak 26.3. u 19h, a ulaznice za izvedbe dostupne su online na www.ulaznice.hr, u petak 26.3. od 18 do 20h na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208), te na dan izvedbe u Studiju EXIT od 18 do 19h. 

FOTO: Hrvoje Zalukar

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.