Vrhunski chefovi prenosit će vam svoja umijeća na izvrsnim radionicama “Show cooking – slow food” u Vižinadi!
Ljubitelji učenja novih kulinarskih vještina i otkrivanja tajni kuharskog umijeća imat će priliku mnogo toga naučiti u Vižinadi od vrhunskih hrvatskih chefova tijekom studenog. Mjesec je to u kojem će se u Centru za posjetitelje Maraston održati tri radionice “Show cooking – slow food”, svaka pod mentorstvom drugog majstora kulinarstva.
Prva radionica starta već 14. studenog kad će sudionicima od 17 do 21 sat svoja znanja prezentirati sjajna, mlada chefica Gaia Zec. Ova iznimno talentirana chefica ušla je u najboljih osam na prošlogodišnjem izdanju showa Masterchef, i oduševljava svojim gastro kreacijama. Kroz četiri sata trajanja radionice povest će vas na uzbudljivo putovanje kroz vještine i trikove spravljanja ukusnih obroka. Kao i u svakoj radionici “Show cooking – slow food”, posebnost cijelom doživljaju dat će demonstracija pripreme tradicionalnih istarskih jela na moderan način. Naravno, sve što se skuha odmah se i kuša, a jela koja će polaznici spravljati s Gaiom Zec sljubljivat će se te večeri s izvrsnim vinima Arman Marijan Wines.
Sljedeća radionica predviđena za 22. studenog također ima touch Masterchefa, a tog dana od 17 do 21 sat polaznike će svojim tajnama i trikovima podučiti chef Damir Tomljanović, bivši član žirija Masterchefa. Damir je svoju karijeru gradio u domaćim i inozemnim restoranima i hotelima, i danas je uspješan profesor na jednom zagrebačkom veleučilištu te vodi svoju konzalting tvrtku. Na sebi svojstven način će vas uvesti u kulinarsku priču kakvu još niste doživjeli, a svim jelima dodatni, poseban dojam dat će sljubljivanje s odabranim vinima vinarije Deklić iz Vižinade.
Ljubitelji mesa i mesnih specijaliteta doći će na svoje na radionici 29. studenog, jer od 17 do 21 sat chef Siniša Cerin, poznat baš po svom vrhunskom umijeću zahvaljujući kojem od mesa kao namirnice doslovno čini čuda, dio svojih bogatih znanja prenosi polaznicima u Vižinadi. Siniša je inače executive chef hotela Grand Park iz Rovinja, i dolazi iz obitelji poznatih rovinjskih mesara. Jela skuhana te večeri pod Sinišinom kulinarskom palicom sljubljivat će se s odabranim vinima vinarije Giulio Ferenac iz Vižinade.
Cijena svake pojedinačne radionice “Show cooking – slow food” je 40 eura, i pozivamo vas da zbog velikog interesa što prije rezervirate svoje mjesto na vama najomiljenijoj. Ili možda na sve tri! Mjesto možete rezervirati putem e-maila info@tz-vizinada.hr i na broj mobitela 099 3071512, a na isti način dobit ćete i sve potrebne dodatne informacije.
Radionice “Show cooking – slow food” u Vižinadi osmišljene su kako bi na poseban, i prepoznatljiv način, pod mentorstvom dobro znanih vrhunskih chefova, potaknule cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma. Ovakav način promocije ujedno u prvi plan stavlja i ostale kulturne, povijesne i turističke sadržaje na području Vižinade te jedinstveni Centar za posjetitelje Maraston uređen u prostoru nekadašnje venecijanske palače na glavnom trgu u Vižinadi. Centar raspolaže izvrsnom kuhinjom koja omogućava da se radionice odvijaju na vrhunskoj razini.
“Show cooking – slow food” organizira Turistička zajednica općine Vižinada uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije. Više informacija na službenim web stranicama Turističke zajednice općine Vižinada te društvenim mrežama Visit Vižinada.
FOTO: PROMO
Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.
Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI , NOVI PORTAL , ZANIMLJIVO te MAČKICU
PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.