ZA PRSTE POLIZATI Donosimo vam recept za sjajne crne noodle s lignjama

0
89
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljeto je i kalendarski stiglo, vrijeme je za kreativna i ukusna jela koja se pripremaju za samo nekoliko minuta! Točnije pet minuta koliko vam je potrebno da u zagrijanoj wok tavi skuhate jedan od omiljenih wokova – možda wok s crnim nudlama!

To je pokazao i majstor pripreme hrane u woku, Matija Nikolić, predstavljajući ljetni meni lanca svojih gastro adresa Wok by Matija u Zagrebu! Svaki se wok priprema posebno, a za pripremu su koriste pomno odabrane namirnice lokalnih proizvođača. Baza svakog woka su svježe noodle koje se svakodnevno pripremaju pod budnim Matijinim okom. Do sada su u ponudi bile samo ‘bijele’,  koje su ovog ljeta dobile pojačanje u crnim nudlama u kojima se nalazi crnilo sipe.

Volim kuhati i uvijek eksperimentiram s različitim okusima, a crne noodle planiram napraviti već nekoliko mjeseci. Usavršavali smo okus i dobili smo ih baš onakve kakve one moraju biti – kompaktne, ukusne, ali opet neutralne za sljubljivanje s ostalim odabranim namirnicama” – rekao je Matija, kuhajući wok s lignjama kojem su baza crne noodle. Njega, baš kao i sve wokove (ali i odličan roštilj i pizze) možete svakodnevno naručiti ali i pojesti na jednoj od zagrebačkih Wok by Matija adresa.

Dok je wok s nudlama fino mirisao u Matijinoj kuhinji na otvorenom,  Matija je otkrio i recept za ovo brzo, jednostavno i izdašno jelo, za sve one koje vole po uzoru na proslavljene kuhare probati novitete u vlastitoj kuhinji.  

Recept za crne noodle s lignjama:
Sastojci (jedna porcija)  

– domaće noodle sa sipinim crnilom
– jedna lignja narezana na kolutiće
– češanj češnjaka
– malo đumbira
– pola svježe paprike
– kombinacija sezonskog povrća (mrkva, mladi luk, kineski kupus, mladi kelj)
– soja sos od češnjaka i papra
– sezamovo ulje

Priprema: Zagrijati wok i dodati ulje sezama te popržiti češnjak, lignje i đumbir. Dodati sezonsko povrće i sjediniti s već poprženim sastojcima. Namirnice pomaknuti prema stijenkama woka, a u sredinu ubaciti kuhane noodle te pržiti uz stalno miješanja. Na kraju, kružno, po stijenkama woka dodati soja sos od češnjaka i papra i sve sastojke pomiješati. Kad se sjedine, wok je spreman za serviranje. 
foto: Nikola Zoko 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime