Zaplovite u okuse, mirise i boje koje nude plešivički bregi

835


Najboljih 69 reli posada svijeta u Hrvatskoj tako očekuje dvadeset brzinaca na području Zagreba te Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, od kojih je jedan i na području našeg grada, odnosno na Plešivici. Natjecanje će početi ceremonijalnim startom ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 22. travnja i trajat će do 25. travnja kad se posade očekuju na cilju na zagrebačkom Trgu svetog Marka.

Tako će se,  23. travnja 2021. godine voziti WRC Rally na Plešivici. Plešivica je udaljena osam kilometara od Jastrebarskog te četrdesetak kilometara od Zagreba. Povodom WRC RALLY-a u našem kraju organizirana je eno-gastro tura  W:wine, R: restaurant, C:cars  u tri vinarije i u jednom restoranu na Plešivici. Tura traje od 19. travnja do 24. travanja 2021. godine, a vinarije Griffin, Ivančić i Kurtalj nudit će degustacije vina, a restoran Ivančić nudit će poseban meni osmišljen za ovaj WRC Rally.

Dostavljamo Vam i Vinsku putovnicu WRC RALLY, W:wine, R: restaurant, C:cars u digitalnom obliku kako bi zajedno mogli proputovati kroz poznati jaskanski restoran i vinarije! Vinsku putovnicu u tiskanom obliku možete nabaviti u navedenim vinarijama i restoranu od 19. travnja do 24. travanja..  Paket putovnice košta 600 kuna, a podrazumijeva tri degustacije i jedan ručak, od čega je jedna besplatna.. Putovnica je osmišljena s ciljem da se predstavi sva ljepota i bogatstva koje nudi Plešivica, a posebno kvaliteta vina plešivičkih vinara.


Stoga, zaplovite u okuse, mirise i boje koje nude plešivički bregi. Tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom plešivičkom području koje se smjestilo na istočnim i južnim obroncima Plešivice, stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa. Ovdje se vinogradi uzgajaju više stotina godina, a osobiti ekološki uvjeti, s podnebljem gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, omogućili su proizvodnju specifičnih i originalnih vina.

Osmišljeni su i promotivni materijali eno-gastro ture: majica i kapa.

Originalne suvenire ture možete kupiti kod svakog vinara na vinskoj putovnici.

Kod plešivičkih vinara tako ćete moći kušati veliki broj vrsta vina i uživati u njihovoj gostoljubivosti, a kod ponekih i u pravoj domaćoj hrani i odmoru u smještajnim objektima!

Prije dolaska potrebno se direktno najaviti s ciljem omogućavanja poštivanja svih epidemioloških mjera.

FOTO: Promo

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.