Ovako se uživa u Slavoniji! Ali na ženski način!

558


Prekrasan Ilok – grad u kojem Dunav ljubi nebo, a domaćini šire ruke kako bi vas ugostili i pokazali vam ono najljepše u svojem gradu bio je kulisa za 6.po redu Women’s days by modniALMAnah kojeg je osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko.

Domaćini putovanja luksuzni Apartmani Dunavski san, svojim su položajem osigurali prekrasnu kulisu za ovo događanje, pa je trebalo samo malo da se izgubi sav stres radnog tjedna i prepusti uživanju. A u Iloku to nije teško! Tijekom prvog vikenda u rujnu održavale su se 54. Berbe grožđa koje su grad pretvorile u zabavnu, kulturnu i gastro kulisu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Prije nego li je počelo istraživanje Iloka, krenuo je i modno-beauty restart. Ljeto je iza nas, a pred nama jesen koja donosi neka nova pravila kad je njega lica i tijela u pitanju. Beauty rutinu u 5 koraka je tako bila u znaku popularnog THE BODY SHOP brenda kojeg karakterizira spajanje sirovih i prirodnih sastojaka u formule svojih visoko kvalitetnih proizvoda. Dame koje su uživale na ovoj beauty radionici posebno je oduševio bestseller Camomile Dissolve The Day Make-Up Cleansing Oil koji na brz i jednostavan način uklanja tragove šminke. Dovoljno je staviti samo nekoliko kapi ovog ulja na vrhove prstiju u masirati u suhu kožu.  

Kad je lice zablistalo, a serum učinio svoje u dnevnoj beauty rutini, vizažistica Jasmina Puškar Kutleša (vlasnica Linico trajna šminka) sve je okupljene žene zamolila da otvore svoje baršunaste vrećice sa šminkom i pogledaju novitete s potpisom beauty brenda Aura. Za prve dane jeseni sve je oduševila mogućnost multifunkcionalnog korištenja proizvoda- novo rumenilo u sticku Aura Cheek stick tako je poslužilo i kao sjenilo i kao ruž za usne, a Jasmina je  tijekom make up radionice pokazala kako olovkom za obrve Brow liner uokviriti usne i dati im punoću, kako nanijeti sjajilo i izbjeći njegovo prelijevanje.

Službeno piće beauty i make up radionice bili su Agristar čajevi iz Osijeka čiji se tim potrudio predstaviti cijelu kolekciju različitih čajeva, ali i svoje bestsellere – čaj 12 biljaka, Ženski čaj, Detox, Dobar dan.

Nakon make up i beauty rutine svježe, našminkane i relaksirane, brojne su dame, krenule u istraživanje Iloka. Na prvoj stanici, ispred Starih Iločkih podruma dočekala ih je Vesna Štajner voditeljica Turizma u Iločkim podrumima koja ih je pozvala na prekrasnu vožnju vlakićem Traminac Express kroz Ilok i Iločko Vinogorje pa sve do dvorca Principovac i njegovog prekrasnog imanja. Nakon vožnje, Vesna je odškrinula vrata starih vinskih podruma koji datiraju iz 15.i 18.stoljeća nakon čega je počela ekskluzivna degustacija vina Graševina, Traminac i Chardonnay berba 2020. Kako i priliči boravku u Iloku, jeli su se i tradicionalni specijaliteti- fiš bez kosti, som u sjemenkama, ali i punjena srijemska palačinka sa sladoledom.

Znate li da Ilok dolazi od mađarske riječi Ujlaki koja u prijevodu znači novi grad, da se prvi tamburaški amaterski sastav ovog kraja nazivao Parizeri (jer su slavu stekli u Parizu), te da je u Iloku bila prva kavana na ovom dijelu Europe? Isto tako zanimljivo je i da u Iloku i danas žive Slovaci čiji su običaji i danas vrlo zanimljivi. Tradicionalne mladenke nose crnu odjeću (koja predstavlja eleganciju), a dok se ne udaju na glavi imaju krunu tešku i do 15 kilograma… Sve te zanimljivosti o Iloku ispričao nam je Marko Kevo, kustos Muzeja grada Iloka koji se smjestio u prekrasnoj palači Odescalchi, a koji svojim postavom svjedoči bogatstvu ovog kraja.  

Kako bi to bilo da se u Srijemu nije popila i fina domaća rakija? Da ne mora biti samo od šljive pokazali su nam u jedinoj registriranoj destileriji ovog kraja, prekrasnoj destileriji Barbarić čija je rakija Traminka  dobila i brojne nagrade!

Nakon intenzivnog istraživanja Iloka, i nekoliko stotina puta izgovorene rečenice ‘u kakvoj mi to prekrasnoj državi živimo’ vrijeme je bilo za polazak. Tko nije stigao ovaj put na putovanje Alma Premerl Zoko najavljuje ponovo istraživanje Slavonije, ali i nova Women’s days by modniALMAnah putovanja u Podravinu, Istru, na Kvarner. Sve detalje o ovom projektu možete pročitati OVDJE.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Nikola Zoko 


Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.