Ususret Međunarodnom danu spavanja Vitapur pokazao kako izgleda spavanje na oblacima!

71

Ususret Međunarodnom danu spavanja koji se obilježava 17. ožujka popularni brend Vitapur, čija je misija razvijati proizvode koji pomažu u podizanju kvalitete života, organizirao je poseban event kojem je fokus stavljen na spavanje. Za lokaciju je odabran zagrebački hotel Dubrovnik , točnije dvorana Ban Jelačić na prvom katu u kojoj se održavaju konferencije i vjenčanja, a koja nudi jedinstven pogled na središnji gradski trg, ali i omogućava dojam ”spavanja u oblacima” što se odlično poklopilo s Vitapur novitetima iz segmenta spavanja. 

Na eventu su nazočili novinari, influenceri i poznate osobe među kojima su bili tv urednica Uršula Tolj, glumac Asim Ugljen i poznati trener iz showa  ”Život na vagi”; Edin Mehmedović. Upravo je popularni Edo bio i moderator ovog događanja otkrivajući sve važnosti zdravog i kontinuiranog spavanja. 

“Stalno slušamo i čitamo o važnosti uređenog ritma spavanja, a zapravo malo tko to na kraju shvati ozbiljno. Dobro se naspavati jednako je važno kao i zdravo se hraniti i vježbati.« – započeo je Edin svoje izlaganje napominjući kako je kvalitetan san nevjerojatno važan za zdravlje. Dodao je na kraju uvodnog dijela i to da je potrebno odlaziti u krevet uvijek u približno isto vrijeme, tijekom dana se odmarati 15-tak minuta, prije odlaska na spavanje izbjegavati iscrpljujuće treninge, ali i obilne obroke te si priuštiti dnevni ritual prije počinka.

Ususret Međunarodnom danu spavanja, koji se obilježava još od 2008. godine s ciljem podizanja svijesti o tome da je san suvremenog čovjeka često narušen navikama modernog života, Edo je, prolazeći kroz stiliziranu Vitapur spavaonicu u kojoj su dominirali novi modeli madraca, nadmadraca i kreveta u fokus stavio i važnost onoga na čemu spavamo. 

“Preduvjet za kvalitetan san je odabir kvalitetnog madraca i jastuka. Madrac mora pružati tijelu adekvatnu potporu, te osigurati da je kralježnica u pravilnom položaju za vrijeme spavanja. Uz dobar madrac, važno je kombinirati i jastuk koji neka bude u skladu s vašim potrebama. Osnovni zadatak jastuka je da smanji pritisak s ramena i vrata i on se smatra ključnim detaljem za miran i kvalitetan san. On je toliko važan, da neki ljudi upravo njega nose sa sobom i na putovanja. I ja sam jedan od takvih!” – rekao je simpatično i napomenuo kako je za kvalitetan san presudna i higijena spavanja.

“Kako su nam za hodanje najbitnije udobne cipele, tako nam je za san bitan i udoban madrac. Znate li da se on treba mijenjati svakih 7 godina?!” – pitao je Edin publiku potičući žustru diskusiju. Onima koji
su tvrdili da je njihov madrac u dobrom stanju i nakon tih 7 godina otkrio je poražavajuće podatke.

Madrac koji je stariji od sedam godina, u sebi ima više od 10 milijuna grinja, 7 litara znoja i 4 kg mrtvih stanica i peruti!

Nakon ovog inspirativnog predavanja krenulo je i testiranje madraca u izloženom Vitapur salonu kreiranom za ovaj event, dok su neki od uzvanika i prespavali u hotelu. Među njima su bile dvije influencerice – Lara Jerina i Vanesa Rola koje drugo jutro nisu krile oduevljenje- kako ugodnim krevetom i madracom tako i prekrasnim sadržajem koje je ponudio hotel Dubrovnik. Posebno ih je oduavio doručak, pogled na grad i ljubazno osoblje! Za sve one koji žele doživjeti isto, ponudu bookinga soba možete istražiti ovdje

A što je posebno oduševilo ostale okupljene uzvanike? Bojni okupljeni uzvanici posebno su se oduševili novim Vitapur latex Royal madracem iz royal linije premium madraca. Uz madrace isprobavali su i koji je jastuk najbolji za njih, a najviše ih se dojmio pokrivač od svile Victoria’s silk punjeni premium pamukom. Dojmile su ih i posteljine od pamuka i satena u bojama i uzorcima koji su u korak s ultimativnim trendovima sezone. Povodom Međunarodnog dana spavanja, Vitapur kao vodeći brend spavalice i one koji će to tek postati časti jedinstvenim popustom VITAPUR10 za dodatnih 10% popusta.

FOTO: Nikola Zoko

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.