U zagrebačku Dubravu stiže super sajam! Ovo naprosto trebate posjetiti

1462


Posjetite sajam rukotvorina lokalnih kreativaca i ponesite sa sobom odjeću koju više ne nosite ili vam je jednostavno višak u ormaru!

Subota, 11.11.2023., od 12 do 18h u Narodnom sveučilištu Dubrava

Ako volite lijepe stvari i istovremeno brinete o okolišu ovo je pravo mjesto za vas.

 U subotu, 11.11.2023., od 12 do 18h očekuje vas dan ispunjen inspiracijom i druženje s lokalnom zajednicom kreativaca na događanju koje slavi umjetnost ali i ljubav prema prirodnim ljepotama i brigu o okolišu.

Program se održava u Narodnom sveučilištu Dubrava i uključuje sajam rukotvorina na kojem ćete moći pronaći prekrasne poklone, modne dodatke, unikatan nakit i mnoge druge proizvode izrađene s ljubavlju od strane lokalnih kreativaca i dizajnera. Svi izlagači na događanju posvećeni su kvaliteti i održivosti svojih proizvoda, što će vam omogućiti da podržite lokalne talente i istovremeno brinete o našoj planeti.

Uz sajam, održat će se i radionice popravka odjeće i prenamjene tekstila za srednjoškolce. Sudionici će naučiti važne vještine koje će im pomoći produžiti vijek njihove odjeće i smanjiti količinu tekstilnog otpada.

Pozivamo sve posjetitelje da donesu svoj višak odjeće i tekstila na događanje. Umjesto da završe kao otpad, ovi materijali će postati sirovine za umjetnike koji će ih preoblikovati u nove predmete koji će kasnije biti dio izložbe. To je prilika da sudjelujete u stvaranju novih vrijednosti za ljepši i zdraviji okoliš. Možda baš vaša neželjena odjeća bude dio izložbe radova koju ćemo organizirati u sklopu projekta Kreativna održivost.

Program:

10 – 14h Prikupljanje viška odjeće i neželjene odjeće

12 – 18h Sajam rukotvorina

Radionice:

10 – 12h radionica Sitni popravci od velike važnosti

Ručni popravci nekih odjevnih predmeta koje svatko može svladati i napraviti kod kuće. Voditeljica je Ivona Grey, iz brenda Darkona

15 – 18h radionica kreativne prenamjene tekstila za učenike ŠPUD-a

Za radionicu prikupljamo viškove odjeće i neželjenu odjeću i tako smanjujemo otpad i stvaramo novu vrijednost. Voditeljica je Snježana Horvatić Popović iz brenda Param Param Upcycle.

Događanje organizira zajednica kreativaca ArtiZanat u suradnji s NS Dubrava i  Školom primjenjene umjetnosti i dizajna a za više informacija i najnovije vijesti pratite FB event.

Vidimo se 11.11.2023. u Dubravi i učinimo tu subotu što kreativnijom.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.