U Zagreb stiže prava poslastica! Splitski virtuozi pripremaju pravi užitak za vaše uši

0
391

21. lipnja kalendarski označava prvi dan ljeta, a od 1982. godine ovaj datum se diljem planeta obilježava kao Svjetski dan glazbe posvećen muzičarima svih žanrova, amaterima i profesionalcima. Upravo na taj dan, komorni orkestar Splitski virtuozi nastupit će u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda na donatorskom koncertu za obnovu zgrade.

Osnovan 2012. godine na inicijativu Glazbeno-umjetničke udruge Artemis, Glazbene mladeži i Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, orkestar uspješno djeluje pod vodstvom violista i dirigenta Wladimira Kossjanenka. Splitski virtuozi nastupali su na mnogim pozornicama u zemlji i inozemstvu, a posebnu pažnju posvećuju odgoju glazbenika mlađe generacije kroz aktivno sudjelovanje u koncertnim programima te na seminarima i radionicama.

„Neizmjerno nas veseli što će naš prvi zagrebački nastup biti upravo u HGZ-u, kolijevki glazbenog obrazovanja i najstarijoj hrvatskoj glazbenoj instituciji. Ovim donatorskim koncertom želimo iskazati solidarnost i pružiti podršku toj važnoj udruzi građana koja već gotovo 200 godina širi glazbenu kulturu.“ – kaže voditelj orkestra Wladimir Kossjanenko.

Splitski virtuozi zagrebačkoj publici pripremaju pravu glazbenu poslasticu pa će na programu biti skladatelji Franz von Suppé, Max Bruch, Ludwig van Beethoven, Gustav Mahler i Gustav Theodore Holst. U završnici koncerta orkestar će izvesti Mein Shimmy i Fox-trot iz Loulou la languide glasovitog splitskog skladatelja Ive Tijardovića.

Uz dirigenta i solistu na violi Wladimira Kossjanenka, u komornom orkestru Splitski virtuozi nastupaju na violinama Martin Draušnik, Barbara Udovčić, Ana Labazan Brajša, Annija Endija Kolerta, Svjetlana Jurić-Pešić i Ema Ivković, na violama Pavel Kondrusevich i Stipe Marinić, na violončelu Zita Draušnik i Hillary Vaden Karuza te Piero Malkoč na kontrabasu.

Ulaznice za donatorski koncert po cijenama od 60 kn i 40 kn mogu se kupiti online na: https://hgz.kupiulaznicu.hr/ i na blagajni HGZ-a radnim danom od 11 – 13 i 18 – 20 sati te jedan sat prije početka koncerta.

Fotografija: Božidar Vukojević

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime