U Zagreb stiže cijenjeni zadarski autor! Ovo je ispunjenje njegove velike želje

446


Romani o ljudima za ljude

Sutra će se s početkom u 17 sati, u Domu specijalne policije, na adresi Trg žrtava fašizma 1, održati promocija romana Nikole Marinkovića. Marinković, koji je ujedno u osoba s invaliditetom, cijenjeni je zadarski autor, prvostupnik hrvatskog jezika i književnosti te student završne godine novinarstva i odnosa s javnošću.

 U suradnji sa svojom izdavačkom kućom dovodi svoje romane u Zagreb i tako, kako navodi ostvaruje svoju veliku želju.

-Premda sam u Zagrebu samo rođen, oduvijek sam za taj grad posebno vezan. U Zagreb dolazim radostan i kad god mogu, sastavni dio svakog posjeta je šetnja po Jelačićevom i Cvjetnom trgu.

Autor će predstaviti čak dva romana, nastala u kratko vrijeme, a za prvijenac je čak izrađeno i zvučno izdanje, za slijepe i slabovidne u suradnji sa Znanstvenom knjižnicom Zadar, koje je ondje promovirano u rujnu.

-Na prvi roman sam posebno ponosan. Tim više što je nastao kao potpuna zaigranost tijekom drugog potpunog zatvaranja. Nisam ni sanjao da ću se naći na ovom putu, a sada već promoviram drugi roman! Beskrajno sam zahvalan mojoj IK Diligo-liber na prilici kao i svim dragim ljudima na podršci. Hvala im što su mi podrška i ovo je dugoročna suradnja. Zahvaljujem se i poštovanom profesoru Vertovšeku na recenziranju i pogovorima za oba romana. Moj prvi, ali i drugi roman može se (moći će se) naći u knjižari Menart ili naručiti putem mojih društvenih mreža ili web-stranice, nikolamarinkovic.com 

Nadalje ističe, kako život s invaliditetom nije lak, no da ima sreće jer ima podršku ljudi oko sebe. Za drugi roman Nikola kaže da i dalje ima njegov stil, ali da po njegovom mišljenju još realnije oslikava stanje današnjeg društva oko nas opisujući ljude sa vrlinama i manama.

Kupnja romana bit će omogućena na samoj promociji. Cijena prvog je 15 dok je cijena drugog romana, koji će sutra imati premijeru, 20 eura. Nema sumnje da će se za Nikolu još čuti.

FOTO: Privatni album/PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.