U Zagreb stigli klaunovi iz cijelog svijeta! Pogledajte kako je bilo na otvorenju ovog prezabavnog festivala

217

Danskom predstavom Just wait otvoren 5. Zagreb Clown Festival koji obećava još tri dana lude zabave i jedno iznenađenje

Do nedjelje, 12. svibnja, traje 5. Zagreb Clown Festival koji u petak, predstavom Gardi Hutter The Brave Jane, u KUC-u Travno, garantira vrhunsku zabavu. Isti dan u 22:30 sati kao iznenađenje broadwayski velikani Bill Irwin i David Shiner izvest će svoj skeč u prostorima Triko Cirkus Teatra. U subotu se program nastavlja fenomenalnom predstavom Ugo Sanchez wants to play, talijanskog umjetnika Uga Sancheza Jr., a u nedjelju španjolski klaun Carlo Mô zatvara festival predstavom eMe.

Predstavom JUST WAIT danske trupe Teater Gry otvoren je u četvrtak, 9. svibnja, 5. Zagreb Clown Festival kojeg i ove godine organizira zagrebački Triko Cirkus Teatar  te publici, koja do nedjelje dođe u KUC Travno, Božidara Magovca 17, garantira zabavu uz vrhunske umjetnike neverbalnog teatra. 

U petak, u 20 sati na programu je jedna od najvećih klaunesa ovog doba – Gardi Hutter s predstavom THE BRAVE JANE, prevedeno na hrvatski  IVANA ODVAŽNA. A za one koji večer odluče produžiti u smijehu i zabavi, u prostorima Triko Cirkus Teatra, u Vlaškoj 92, skeč će izvesti broadwayski dvojac Bill Irwin i David Shiner koji su za predstavu Fool Moon 1999. dobili i nagradu Tony. Iznenađenje je to ovogodišnjeg festivala, a njihov nastup počet će u 22:30 sati.

Festival kojem je tema tijelo i predrasude u subotu na pozornicu KUC-a Travno dovodi Uga Sancheza Jr. i njegovu predstavu UGO SANCHEZ WANTS TO PLAY kojom tematizira golo tijelo kao nezaštićeno i izloženo, a ne kao što bi na prvu rekli kao provokaciju. U nedjelju se festival zatvara predstavom eMe španjolskog klauna Carla Môa, a suočava nas s osakaćenim tijelom. Sve predstave počinju u 20:00 sati.

Vikend pun sadržaja 

U petak, 10. svibnja, u 22:30, posjetitelji će se moći susresti u razgovoru uživo s četiri velika svjetska klaunska imena – Billom Irwinom, Gardi Hutter, Davidom Shinerom i Johnom Towsenom. Razgovor će se prenositi live na YouTube kanalu Triko Cirkus Teatar. U subotu, 11. svibnja na programu je prikaz snimke predstave SNOVI HARLEQUINA Ire Seidensteina.

Organizatori zadnji dan festivala najavljuju i koncert iznenađenja, stoga nemojte propustiti zadnju predstavu i zatvaranje festivala.

Do nedjelje je otvoren i CLOWN CAFFE, mjesto susreta umjetnika i publike u Vlaškoj 92.

Program 5. Zagreb Clown Festivala subvencioniran je sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Zagreba. 

Kompletni program možete pronaći na stranici Triko Cirkus Teatra.

Ulaznice su dostupne na: www.ulaznice.hr, rezervacije za predstavnike medija, grupne kao i festivalske ulaznice možete kupiti kontaktirajući Triko Cirkus Teatar na ivana.triko@gmail.com.

Mjesta događanja: KUC Travno, Božidara Magovca 17, Zagreb, Triko Cirkus Studio, Vlaška 92, Zagreb.

FOTO: Ivan Marenić

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.