U Samoboru se stalno događa nešto dobro za najmlađe! Evo kako su klinci otkrivali svijet

547

Udruga Djeca za bolji svijet zajedno sa Centrom za mlade Bunker održala je novu 31. radionicu u sklopu projekta Otkrivamo svijet gdje se predstavila zemlja Švicarska.

Skupilo se oko 140 što malih što velikih posjetitelja.

Švicarsku je predstavio zamjenik veleposlanika u Švicarskoj u RH gospodin Thomas Casura sa suradnicima. Na početku se kroz prezentaciju malo učilo o zanimljivostima iz Švicarske, pa se zatim kroz kratki kviz vidjelo što se zapamtilo. Nakon toga bile su organizirane razne igre za djecu, kao što je gađanje planine složene od puzzli, gradnja tornja od malih krava, igra sa jednonožnom stolicom za mužnju krava, bojanje malih krava.

Uživalo se i u degustaciji i kušanju švicarske čokoladne fontane sa voćem, poznatog sira Raclette koji se otopljeni servirao na kruhu sa krastavcima te pečenju malih švicarskih pereca neobičnih uzoraka.


Na kraju po običaju tombola sa puno, puno vrijednih nagrada, od bočica za bicikliranje ili planinarenje, bojica, čokoladi, kapa, zastava, olovaka, znački. 


Puno hvala veleposlanstvu Švicarske na čelu sa gospodinom Thomasom Casurom na ogromnom trudu, energiji, volji koje su uložili u pripremi ove radionice. Cijeli ambijent sa mnoštvom zastava, čak i zvukom poznatog švicarskog roga, pregršt nagrada, hrane, igara sigurno da će utjecati da ova radionica svima dugo dugo ostane u sjećanju.
Puno hvala i svim onim odraslim posjetiteljima koji su svojim dobrovoljnim angažmanom pomogli u izvođenju određenih aktivnosti. Bez njih bi se
 ova radionica teško mogla održati i biti ovako uspješna. Hvala i svim ostalim koji su došli i nadam se da se vidimo uskoro na novim aktivnostima – Leo Petrov osnivač i predsjednik udruge Djeca za bolji” svijet.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.