U Međimurju se događa nešto lijepo! Dok drugi ruše i režu, neki ljudi stvaraju nove šume

847

U Međimurju niče nova šuma s 8500 stabala hrasta

Povodom Svjetskog dana šuma, predstavnici tvrtke Sobočan obišli su nasade šume u Knezovcu gdje su u okviru svoje kampanje pošumljavanja prošle godine zasadili čak 8500 sadnica hrasta.

„Veseli nas vidjeti da sadnice izvrsno napreduju i da već sada možemo reći da će ovo biti lijepa i nova šuma hrasta na zadovoljstvo svih Međimuraca. Povodom Svjetskog dana šuma želimo podsjetiti na odgovornost prema šumama i važnu ulogu svih nas u izgradnji zelenije i održive budućnosti. Sobočan ovime želi vratiti prirodi vrijedan resurs i doprinijeti očuvanju raznolikosti šuma, naših pluća i domova brojnih životinjskih vrsta“, istaknuo je Franjo Sobočan, direktor Sobočana.

Sobočan kao društveno odgovorna tvrtka veliku pažnju posvećuje održivosti pa je još 2016. godine investicijskim ciklusom započeo zelenu tranziciju poslovanja. Tada je izgrađeno i postrojenje za spaljivanje drvnog otpada na temperaturama višim od 900 stupnjeva,  a potom i postrojenje za proizvodnju dušika koji se koristi u procesima laserskog rezanja, čime je uvelike smanjena emisija CO2 u zraku. Sobočan je 2022. godine izgradio i vlastitu solarnu elektranu te punionicu za električna vozila. Dodatno, na novoj proizvodnoj hali koja će uskoro biti dovršena, planiraju postaviti još jednu solarnu elektranu snage 500 kWh.

Svoju društvenu odgovornost Sobočan potvrđuje i nizom aktivnosti kojima doprinosi boljoj kvaliteti života u zajednici u kojoj posluje. Tako su i akcijom pošumljavanja u Knezovcu u zaokružili društveno odgovornu kampanju pod nazivom Posadi, dom sagradi koja ukazuje na važnost očuvanja šuma i dragocjenih prirodnih resursa. U razne aktivnosti uključili su i zajednicu, posebno mlade naraštaje kojima svojim primjerom žele ukazati na važnost brige o okolišu.

„U Sobočanu mislimo zeleno kroz sve poslovne procese i svakodnevne poslovne aktivnosti. Kao lideri u zelenom poslovanju želimo biti primjer i poticaj svima u primjeni održivih praksi“, zaključuje Franjo Sobočan.

FOTO: PROMO

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.