U Međimurje opet stižu “opasni” dečki! Brm, brm… Ovo se ne propušta!

755


SPEEDWAY GRAND PRIX 27.4.2024. u Donjem Kraljevcu

Speedway Grand Prix treću se godinu zaredom vraća na stadion Milenium, čime počinje novo svjetsko prvenstvo u ovom sportu koji je broji devetnaestu godinu u Donjem Kraljevcu. „Pamtim 2005. godinu kao da je bila jučer; izgradili smo ovaj stadion te su počeli prvi treninzi, zatim utrka otvorenja staze sa samo jednom tribinom.“ – govori nam Zvonimir Pavlic, osnivač i idejni začetnik ovog projekta u Donjem Kraljevcu, izgrađenog uz obiteljsku firmu i asfaltnu bazu. „Godine se brzo okrenu, odradili smo preko sedamdeset utrka, tisuće treninga, vidjeli na stazi baš sve speedway vozače koji su vladali ovim sportom. Danas smo ponosni organizator najveće motociklističke utrke u Hrvatskoj, imamo odlične uvjete i vjernu publiku koja uživa u speedwayu!“

Suradnja s promotorom „Warner Bros Discovery Sports Events“ pridonijela je kvaliteti prvenstva koje se vozi pod okriljem Svjetske motociklističke federacije (FIM) čiji je član Komisije za staze Darija Pavlic: „FIM određuje pravila u speedwayu, tko će biti vozači s pozivnicom, licencira staze te pazi da se svi sudionici toga drže. Ponekad su to besmislena pravila koje dovedu do toga da se prvaka svijeta i vodećeg u prvenstvu (Bartosza Zmarzlika) diskvalificira u predzadnjoj utrci prvenstva kao što je bilo u Vojensu prošle godine, jer je na treningu nosio krivi kombinezon, ali većinu vremena se održava nivo sporta na visokoj razini što se tiče sigurnosti i zaštite sportaša.“ Kalendar utrka uz Donji Kraljevec uključuje i Prag, Cardiff, Wroclaw, Varšavu, i mnoge druge, dok se za odlazak na drugi kontinent još treba strpjeti, nadamo se samo ovu godinu.


Lista vozača dosta je raznolika, iako još uvijek nedostaju grandiozni Sayfutdinov i Laguta, čija zabrana vožnje nekima još nije jasna. U poljskoj ligi voze kao Poljaci, s poljskim državljanstvom koje imaju godinama, ali ih poljski savez ne želi u reprezentaciji te nemaju pravo sudjelovanja na svjetskom prvenstvu. A isto tako FIM ne dopušta natjecanje ruskim sportašima koji bi sudjelovali kao neutralni sportaši bez državnih simbola spomenute države. Veliki gubitak za ovaj sport koji će trajati još sigurno godinu dana. Od Poljaka dolaze Zmarzlik, Kubera i Wozniak, Šveđana Lindgren, Australaca Holder i Doyle, Britanci predvođeni Woffindenom, Lambertom i Bewleyem. Danci su oslabjeli svoju poziciju samo s dva vozača Madsenom i Mickelsenom (koji je ušao u SGP kao prvak Europe). Nova stalna imena ove će godine biti Huckenbeck (Njemačka), Kvech (Češka) te Lebedevs (Latvija) za koje se nadamo da će uspjeti pomrsiti račune velikim igračima kao što je Zmarzlik koji je dosad osvojio četiri titule prvaka svijeta.

Da će stadion biti ispunjen do zadnjeg mjesta pokazuju i brojke prodanih ulaznica, a svoju možete nabaviti na entrio.hr već od 20€. Cjelodnevni program za djecu i fanove isplaniran je do detalja, sa mnogo zanimljivih događaja i atrakcija, zato rezervirajte ovaj datum za obitelj i ekipu!

FOTO: PROMO

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.