U Liku opet stigli ljudi iz cijelog svijeta! Ovo je bila prava poslastica za sve ljubitelje prirode i rekreacije

816


Održan Barać Forest Trail –  šumom kraj Plitvica trčalo tristo natjecatelja!

U prekrasnom okruženju Baraćevih špilja danas je održano još jedno spektakularno šumsko izdanje utrke Barać Forest Trail koje je okupilo tristotinjak hrabrih trkača i Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.


Utrka koju četvrtu godinu zaredom organizira Javna ustanova Baraćeve špilje u suradnji sa Atletskim klubom Plitvice završno je kolo najpopularnije trail lige u Hrvatskoj, Kontinenttrail lige, a za nju interes raste iz godine u godine jer radi se o jako uzbudljivoj šumskoj utrci. Tako je popularni ZERCA trail ove godine okupio najveći broj trkača dosad, oni nešto iskusniji odlučili su se za ŠIŠMIŠ stazu, dok su najhrabriji odabrali najdužu stazu poznatu pod imenom BUNIKA.


U napetim utrkama pobjedu na ZERCA trailu odnio je Dragan Narančić iz Sportskog kluba Otočac, na ŠIŠMIŠ trailu najbolji je bio Mateo Ledinski iz Atletskog kluba Bjelovar dok je BUNIKA trail osvojio Luka Špehar iz Sportskog Društva Lastavica.


„Zerca trail se trčao uređenom pješačkom stazom duljine 7,5 km i s usponom od 173 metra, što odgovara jednom krugu. Šišmiš trail od 15 km ima uspon od 346 metara, dok su najhrabriji pretrčali čak 22,5 km i savladali visinsku razliku od 528 metara. Staza je bila potpuno trail odnosno off-road što znači- 100% priroda.“,  pojasnio je predsjednik Atletskog kluba Plitvice i suorganizator utrke, Leopold Špehar.


Sve staze Barać Forest Traila su u potpunosti šumske i trčljive od početka do samog kraja zbog čega je ovaj trail izuzetno atraktivan trkačima i zaljubljenicima u prirodu. 


„Trkači sve više prepoznaju ovu utrku kao događaj koji se svakako treba staviti u godišnji plan utrka. Naravno, važna je za turistički i ekonomski doprinos za općinu Rakovica, koja je i podržala ovu manifestaciju zajedno s Karlovačkom županijom. Zahvaljujemo se svima na podršci te se obvezujemo da će svake godine utrka biti sve bolja i bolja te će nastaviti služiti promociji našeg kraja.“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina, kao suorganizator utrke. Okupljenima su se obratili i županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin te načelnik općine Rakovica Mihovil Bićanić koji su pozdravili trkače i poželili im sreću.

Za sve trkače pripremljeni su bogati startni paketi, a za posjetitelje, navijače, obitelji i prijatelje osigurani su dodatni sadržaji na izletištu. Najbrži natjecatelji osvojili su bogate nagrade uz iskustva koje će zauvijek ponijeti sa sobom, a nisu zaboravljeni ni najmlađi sudionici, koji su trčali u kategorijama prema uzrastu. Po tri djevojčice i tri dječaka iz svake kategorije nagrađeni su medaljama i bogatim poklonima.

 Fotografije: Filip Flanjak

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.