U Ivaniću je opet uzbudljivo! Tu se stalno nešto događa

571


CROFULL Adventure i Grad Ivanić-Grad u suradnji s Hrvatskim šumama i  TZG Ivanić-Grada organizira dvodnevni outdoor event „Tour de Marča“.

Novost ovogodišnje utrke „Tour de Marča“ je da se, uz MTB utrke,  po prvi put održava i utrka u Trail trčanju.

Start utrka će biti u

subotu, 11. lipnja u 11:00 (Tour de Marča 2022 Ivanić Epic MTB utrke),

 i nedjelju, 12. lipnja u 11:00 ( TDM Trail RUN)

kod imanja „Stara Marča“

Šuma Marča pokraj Ivanić Grada nalazi se na zapadnim obroncima Moslavačke gore i omiljeno je sportsko „igralište“ brojnih rekreativaca ovoga kraja. Stoga je Ivanić Grad podržao organizaciju cross-country mountainbike i trail trkačke utrke kako bi organizatori podijelili svoju strast i svoj omiljeni trening-teren s drugim sportskim kolegama.

Osim razvoja složenog turističkog proizvoda u segmentu aktivnog turizma koji će integrirati i ostale ponuđače usluga na našem području, cilj je i osvjestiti građane o zdravim životnom navikama i poticati na boravak u prirodi. Start utrke je ispred imanja „Stara Marča“ u šumi Marča, koja je udaljena 11 km od Ivanić Grada. Dužina jednog kruga je 23,65 km, od čega se 60% dužine kruga vozi po zemljanim šumskim putevima, a ostalih 40% po makadamu. Staza kroz šumu Marča je prepuna brzih spusteva i strmih uspona.

Na ovogodišnju utrku prijavilo se preko 400 natjecatelja u svim kategorijama iz raznih krajeva Hrvatske, od Dubrovnika i Pazina, preko Samobora, Zagreba, Varaždina i Ludbrega, pa sve do Osijeka. Prijavljeni su natjecatelji i iz susjednih Bosne i Hercegovine i Slovenije, tako da utrka poprima i međunarodni karakter.

Sudionici MTB utrke će se natjecati u muškoj, ženskoj i timskoj Epic kategoriji ukupne duljine 46 km (2 kruga), te muškoj i ženskoj Sport kategoriji duljine 23,6 km (1 krug). Prvih pet plasiranih natjecatelja Epic kategorije, te prvih tri Sport kategorije, očekuju vrijedne nagrade, a proglašenje pobjednika najavljeno je za subotu u 15:00 sati.      

TDM Trail RUN natjecatelji će se natjecati u tri različite kategorije, ovisno o dužini same utrke, u  muškoj i ženskoj konkurenciji.  Trkači „duge“ staze trče 28 km, „srednje“ staze 16 km, a „kratke“ 4 km.  Prvih pet natjecatelja u kategoriji „duge“ staze osvaja bogate novčane nagrade, dok natjecatelje u utrkama „srednje“ i „kratke“ staze očekuju nagrade sponzora

Proglašenje pobjednika TDM Trail RUN najavljeno je za nedjelju u 15:00 sati.

Prostor šume Marča i njezine neposredne okolice povijesno je važan srednjovjekovni lokalitet koji zaista vrijedi istražiti, bilo biciklom, pješice ili u pratnji povjesničara i poznavatelja lokalnih baštinskih priča.

Lokacija starta: https://goo.gl/maps/32qG85hknPdsLvxv6

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.