U Dugo Selo stiže 100 milijuna kuna vrijedan projekt! I bit će svima na ponos!

0
2460

Danas je u Dugom Selu održana konferencija za medije na kojoj je, uz projekte završene u protekloj godini vrijedne preko 40 milijuna kuna, najavljena izgradnja sportsko edukativnog centra vrijednog 100 milijuna kuna.

Grad Dugo Selo je prvih godinu dana drugog mandata gradonačelnika Nenada Paniana završio 12 velikih infrastrukturnih projekata čija je ukupna vrijednost preko 40 milijuna kuna.

„U proteklih godinu dana smo uspjeli završiti pedeset posto više od onoga što smo obećali svojim građanima prošle godine. U međuvremenu smo pripremili desetak novih projekata tako da stajanja nema“, osvrnuo se na prvu godinu svog mandata gradonačelnik Nenad Panian.

Završeni projekti su uključivali investicije u Kulturni centar za posjetitelje, izgradnju 5 nogostupa, Pump track, projekt Domjanićeva, garažu DVD-a Ostrna, sportsku dvoranu dječjeg vrtića Dugo Selo, 3. fazu ceste kroz poduzetničku zonu Puhovec, projektiranje poduzetničkog inkubatora, ceste kroz poduzetničku zonu Črnovčak, rotora kod Lidla i nogostupa kroz Zagrebačku, te investicije u dječja igrališta.

„Ovo što smo ostvarili u protekloj godini, ali i u četiri godine prvog mandata gradonačelnika Nenada Paniana, je odličan rezultat, ali i rezultat timskog rada svih službi unutar gradske uprave. Mi smo u zadnjih godinu dana infrastrukturno Grad obogatili za dodatnih 40 milijuna kuna, što se nikada u povijesti Dugog Sela nije dogodilo“, kazao je pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i financije Dean Dragičević,  napomenuvši da je prije samo pet godina ukupni gradski proračun bio konsolidiran na ispod 60 milijuna kuna.

Većinu investicija Grad je financirao iz vlastitog proračuna, ali je oko 40% sredstava povučeno kroz razne EU fondove na koje su se aplicirali. „Uz sve infrastrukturne projekte koji su realizirani ili su u procesu realizacije, mi smo u sljedećem razdoblju stavili fokus na gospodarstvo i kako privući poduzetnike u Dugo Selo. Cilj nam je kroz sljedeće dvije do tri godine otvoriti nova radna mjesta kako naši građani radili u svom gradu“, rekao je Dragičević.

Panian je zajedno sa svojom zamjenicom Jasminkom Kokot Bambić, ovom prilikom najavio i kapitalni projekt izgradnje sportsko-edukativnog centra Dugo Selo vrijednog oko 100 milijuna kuna.

„Ovo je projekt na kojem smo jako dugo radili u suradnji s ustanovama i udrugama na području Grada. Gradu Dugom Selu kronično fali javnih prostora. Puno tih prostora iznajmljujemo. Trenutno nam nedostaju tribine, atletska staza, kuglana, trenažni prostor, dvorane, wellness i fitness prostori, smještajni kapaciteti, osnovna škola i vrtić, knjižnica.  Realizacijom ovog projekta zadovoljile bi se sve potrebe za svim sportskim i kulturnim prostorima“, rekao je Panian.

Planira se da centar sadrži dvije dvorane, teniski teren, tri malonogometna terena, kuglanu, nogometne terene i sl. Oko glavnog nogometnog igrališta bi se gradile tribine kapaciteta 6000 mjesta. Predviđena je gradnja prostora dimenzija 218 puta 28 metara na tri etaže, s podzemnom garažom, a na vrhu bi bio hostel u kojem bi bili smješteni svi sportaši koji dolaze u Dugo Selo na natjecanje.

„Budući da je to sportsko-edukativni centar, nadamo se pomoći županije i ministarstva obrazovanja, ministarstva sporta i turizma, HNS-a u financiranju, odnosno svih onih koji bi mogli ovakav projekt podržati. Jer to je jedinstven projekt u Republici Hrvatskoj, možda čak i u Europi“, kazao je Panian, dodavši da je cilj Grada da ovaj kompleks bude na usluzi mladim obiteljima da njihova djeca na jednom mjestu imaju sve potrebne sadržaje.

Svim projektima koje realizira, Grad Dugo Selo ima za cilj postati samoodrživ, te da sav budući razvoj ide u smjeru boljitka njegovih građana. To potvrđuje i natalitetna politika, i sve već broj mladih obitelji koje su se doselile u Dugo Selo. Zbog svih ulaganja u infrastrukturu Dugo Selo je postalo privlačno i za investitore koji u sve većoj mjeri prepoznaju njegov potencijal.

Nakon konferencije, u perivoju grofa Draškovića u Zagrebačkoj ulici, postavljene su oznake na ploče s realiziranim projektom.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime