Riječanke pokazale veliko srce! Pogledajte što su napravile u Centru za rehabilitaciju

701

U Centru za rehabilitaciju Rijeka, Međunarodni Dan žena obilježen je humanitarnim događajem.  U suradnji s poznatom vizažisticom Ivom Berišić odnosno njezinim timom Renatom Sabljak i Katarinom Blažinić, organizirana je škola šminkanja i make-up uljepšavanja za žene, korisnice Centra, te je 20 korisnica iz stacionara, Podružnice Pulac i Organiziranog stanovanja prošlo kroz ruke make-up stručnjaka.

„Kako je danas Međunarodni dan žena, odlučili smo iznenaditi naše žene i djevojke, korisnice Centra za rehabilitaciju Rijeka, te u suradnji s poznatom vizažisticom i njezinim timom organizirati malu školu šminkanja i makeover naših korisnica ljepšeg spola.

Važno je da su one sretne i zadovoljne, jer svaka se žena treba osjećati lijepo i dobro u svojoj koži, bez obzira na različitosti koje nas krase.

Danas su naše korisnice iz stacionara,  Podružnice Pulac te iz Organiziranog stanovanja u stručnim rukama vizažistica postale prave zvijezde.

Zahvaljujemo Ivi Berišić i njezinom timu na ovoj prelijepoj humanitarnoj gesti kojom su razveselile svih nas.

Isto tako zahvaljujem se i gradskom vijećniku Josipu Ostrogoviću koji se sjetio naših žena i darovao ih ružama na ovaj poseban dan. Nadamo se da će  ovakvih događaja biti još, te da će se javnost više uključivati u naš rad i aktivnosti, a samim time osobe s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama i autizmom  zauzeti ravnopravniji položaj u našem društvu i postati naši ravnopravni sugrađani. O ovoj temi svakako moramo više razgovarati, o njoj treba više pisati i time se mediji, javnost i svi mi svakako trebamo više baviti,  jer osobe s teškoćama moraju biti integrirane u zajednicu i zauzeti mjesto u našoj lokalnoj zajednici koje im pripada.“- rekla je ravnateljica Iva Letina.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.