Svi u centar Zagreba! Osjetite dašak ukrajinske kulture

0
215

Večeras ispred kazališta u sklopu Festivala Ljetne večeri HNK u Zagrebu u 20 sati održat će se program Večer solidarnosti s Ukrajinom.

U znak solidarnosti i podrške ukrajinskom narodu i Ukrajini Umjetnici Drame zagrebačkog HNK čitat će ukrajinske pjesnikinje i pjesnike a nastupit će i ukrajinski učenici iz škole Ane Maletić s ukrajinskim pjesmama i napjevima kao i učenici glazbenog učilišta Elly Bašić.
Dušu i značaj ukrajinske kulture publici će dočarati ukrajinske glumice Maria Šhtofa i Oleksandra Bartok a program će se moći pratiti i na hrvatskom i na ukrajinskom jeziku.

Publika će također imati priliku prisustvovati i sudjelovati u projektu Poetske konzultacije kojemu je cilj stvoriti nove veze između umjetnika i publike. Riječ je o europskom projektu nastalom pod vodstvom Emmanuela Demaryja-Mote, dugogodišnjeg umjetničkog ravnatelja pariškog Théâtre de la Ville s ciljem povezivanja najrazličitijih umjetnika iz Europe, Azije i Afrike.  Svaka poetska konzultacija traje 20 minuta i počinje jednostavnim pitanjem koje glumica/glumac, pjevačica/pjevač, plesačica/plesač  postavlja prolazniku na cesti, parku, trgu, koje glasi: Kako ste?  Nakon početnog kontakta, sudionici, izgovaraju pjesme, plešu, pjevaju, ili sviraju, ostvarujući komunikaciju sa slučajnim prolaznicima. Iz svog repertoara, poput liječnika ili terapeuta, ponudit će umjetnički dar.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime