SVI U BJELOVAR Ovaj grad postaje epicentar dobre zabave!

0
1107

Ovaj tjedan se po 26. put redu održava manifestacija Terezijana. Od 15. do 19. lipnja Bjelovar će preplaviti zabava za sve naraštaje koja će vas vratiti u doba carice Marije Terezije.

Uz bogat i raznovrstan program koji će predstaviti  povijest i tradiciju vezanu uz caricu Tereziju te bjelovarsko-bilogorski kraj, organizatori su pripremili pravu senzaciju. Početak ljeta bit će stvarno za pamćenje jer službeni početak Terezijane počinje u četvrtak 16. lipnja senzacionalnom „Carminom Buranom“ pod zvijezdama.  Zbor od 90 pjevača, 4 solista i 50 glazbenika na jednoj pozornici stvoriti će nevjerojatnu atmosferu pod vedrim nebom Bjelovara.  Glazbeni program nastavit će se koncertima Petra Graše, Željka Bebeka, Gorana Bareta i Željka Samardžića, te uličnim zabavljačima i Open Air festivalom Terezix.

Svečana carska povorka uz koju će biti uprizoren dolazak carice Marije Terezije održat će se

18. lipnja (subota) 2022. godine u 19:00 sati

korzo/velika pozornica/središnji park, Bjelovar

u kojoj će sudjelovati povijesne postrojbe iz cijene Hrvatske zajedno sa carskom svitom.

Svakodnevno će se održavati brojne radionice, sportske aktivnosti, izložbe, predavanja i cirkusne predstave. U kulturnom dijelu programa izdvaja se Babotučka vojna, scenski prikaz inspiriran mitovima i legendama Bilogore koji će se održati u dva navrata. Radi se o bilogorskoj legendi koja potječe iz Zrinskog Topolovca i koja uvijek privuče veliki broj posjetitelja. U Gradskom muzeju otvorit će se zanimljiva izložba „Ivo Robić“, posvećena našem cijenjenom glazbeniku koji je svoja prva glazbena saznanja stekao baš u Bjelovaru.

Centrom grada defilirat će carski barokni konji u showu „Nobiles de Croatia“, a konjogojska tradicija bilogorskih sela predstavit će se kroz predstavu „Nek’ krenu konji gizdavi“ te kroz 4. Dane gidrana u Bjelovaru.  Bogata eno-gastro ponuda uključivat će degustacije i gastronomske prezentacije Okusa Bilogore i caričinih medenjaka, a moći ćete pojesti brunch u društvu carske svite i husara.

Brojna popratna događanja za sve naraštaje upotpuniti će petodnevni bogati program bjelovarske manifestacije kojoj je cilj prikazati i ponuditi ono najbolje što Bjelovar nudi. Organizator manifestacije je Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom uz pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma i sporta.

U suradnji sa Hrvatskim željeznicama, svi posjetitelji koji odluče posjetiti Bjelovar vlakom moći će ostvariti popust od 40 posto na kartu.

Detaljan program Terezijane pronađite na web stranici i u privitku.

Provedite se na Terezijani – najzabavnijoj carskoj priči središnje Hrvatske!

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime