Svi na zagrebačko Trnje! Ako imate dobre volje, evo prilike da se zabavite i učinite nešto dobro

645


UDRUGA DJECA ZA BOLJI SVIJET POZIVA SVE GRAĐANE DA SE UKLJUČE U AKCIJU UKRAŠAVAMO VRT ZA ADVENTSKI BAL U DOMU ZA STARIJE TRNJE – ZAGREB 09.12. U 12h 

Dom za starije Trnje 14.12. organizira već tradicionalno (jednom godišnje) natjecanje u plesanju bečkog valcera u kojem sudjeluju predstavnici iz svih Domova za starije iz Zagreba i Gerontoloških centara iz Zagreba. Njima to natjecanje puno znači, te se probe već intenzivno održavaju, a stručni žiri nestrpljivo čeka da proglasi pobjednike.

Obično nakon natjecanja svi sudionici odu u vrt  koji se nalazi u sklopu Doma i tu se počaste sa kuhanim vinom fritulama, kolačima..Vrt je predivan, ima jako puno malog i većeg drveća, pergola, fontana. S obzirom da se u Domu nalazi  i veći broj osoba koje nisu pokretne njima su jedni kontakt sa svijetom prozori koji gledaju u vrt. Naša ideja ali isto tako i zamolba djelatnika Doma bila je da im se pomogne oko uređenja toga vrta sa božićnim ukrasima i lampicama kako bi svi oni pa i oni nepokretni mogli doživjeti Božić. U domu inače stalno boravi oko 400 korisnika.

Upravo zato udruga Djeca za bolji svijet i želi pozvati građane (odrasle i djecu) da se uključe (prijave na njihov poziv preko facebooka) i da dođu sa nekim svojim kuglicama, lampicama i ostalim ukrasima za vanjski prostor 09.12. u 12h kako bi zajednički ukrasili vrt navedenog Doma za starije i kako bi i korisnicima Doma omogućili da osjete ljepotu i sjaj Božića.

Osim toga na dan samog Adventskog bala 14.12. od 16.30h  članovi  udruge Djeca za bolji svijet  (djeca i roditelji) pomoći će i oko organizacije samog takmičenja, dijeliti će hranu, vino i družiti se sa svim korisnicima Doma i sa svim ostalim sudionicima –  posjetiteljima.

FOTO: Photo by Abi Howard on Unsplash

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.