STIŽE U ZADAR Nakon 17 godina, opet će zapjevati

733

Operna diva Antonella Malis nakon punih 18 godina održat će veliki koncert u jednom od srcu posebno dragih gradova – Zadru. Ova dugo iščekivana cijenjena glazbenica Zadranima će zapjevati u petak, 13. svibnja u 20 sati u novoj zadarskoj Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Bit će to najljepši početak svibanjskog vikenda u službi glazbe, zajedništva i međusobnog pomaganja posevećen osobama bez glasnica za koje je namijenjen prihod od ulaznica.

“ideja za koncert u Zadru rodila se kao reakcija brojne zadarske publike publike na mom zagrebačkom koncertu u Zagrebu naziva LA PRIMAVERA u Lisinskom 2019 godine. Trebalo je strpljivo izdržati sve pandemijske prepreke i dočekati ovaj trenutak, stoga se zahvaljujem Gradu Zadru, TZ Grada Zadra i Koncertom uredu Zadra koji su ovaj koncert uvrstili u kulturni program svojih manifestacija.” – ističe Antonella Malis i dodaje koliko voli Zadar: “U šali znam reći, da sam u nekom “prošlom “ životu živjela u Zadru i da nisam sve još završila zato mu se stalno vraćam. Imam predivne drage ljude prijatelje u Zadru, gotovo bih mogla reći da je to prijateljstvo na razini familijarne povezanosti, okupljanja i druženja. Imam i svoj “Kutak mira” na plaži s koje uživam ljeti pozdravljati najljepše zalaske sunca, a zimi kad zapuše bura, promatrati vatru u kaminu konobe uz zvuke dalmatinske pjesme te lagano krčkanje “jote” na šporetu.

Svoj posljednji koncert Antonella je u Zadru održala prije dugih 18. godina u suradnji s pokojnim kolegom gitaristom Goranom Listešom.Sjećam se da smo bili smješteni u potkrovlju kazališta i da me je jutrom budila šarmantna jutarnja buka s Kalelarge. Ipak, privilegija je bila osjetiti puls grada iz samog njegovog  srca.” – prisjeća se Antonella za koju glas predstavlja život, a upravo u službi osoba bez glasnica održat će i svoj nadolazeći koncert.

Osobe bez glasnica su osobe koje su operacijom, uglavnom zbog raka grla, izgubili svoj prirodni način govora. U Republici Hrvatskoj živi oko tisuću laringektomiranih osoba kojima je zbog zloćudnog tumora grkljan kirurški odstranjen. Takve okolnosti mnoge bi bacile u očaj te je važno pokazati da se i bez grkljana može živjeti sretno i kvalitetno. 

“U Zadru ima laringektomiranih ali nemaju svoj klub. Želja nam je ovim koncertom potaknuti svijest o važnosti glasa od najranije dobi, osnovati zadarski klub laringektomiranih, te da u zadarskoj bolnici na raspolaganju imaju logopeda koji će s njima raditi vježbe rehabilitacije kako zbog toga ne bi morali putovati u Zagreb i druge gradove.” – zaključuje Antonella.

Na koncertu će uz Antonellu će nastupiti i gosti iznenađenja koje ćemo saznati uskoro, a tu je i poseban glazbeni repertoar dostojan večeri koja spaja glazbu, prijateljstvo i pomaganje drugima pa su će tako u Providurovoj palači prevladavati mediteranske note.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na mojekarte.hr,te na službenoj stranici kuzd.hr

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.