Splitska grupa u Zagreb dovodi velika glazbena imena

505


Da bi bili živi – oni moraju svirati! Tako brojni glazbenici opisuju vrijeme pandemije koje polako prolazi.  Instrumenti su sve češće u rukama, sve se češće čuje glas i priča o novim projektima. O jednom takvom se ovih dana intenzivno ‘šuška’ u glazbenim kuloarima u Splitu i Zagrebu. Naime, popularna splitska grupa Ocean uz orkestar Joška Banova, na početku proljeća  04.04. raspjevati će brojnu publiku zagrebačke dvorane Lisinski koncertom pod nazivom Ocean&Prijatelji – Korakom po nebu.  

Koncertom splitska pop rock grupa Ocean s dugogodišnjim glazbenim stažom  u fokus stavlja novi album  ”Korakom po nebu”, najveće hitove iz svoje diskografije ali i divne glazbene suradnje s kolegama i glazbenim prijateljima.  Tako će na pozornici Lisinskog zapjevati glazbena diva Zorica Kondža, Tedi Spalato, Goran Karan, Maya Sar, Bernarda Bruno, ali i zasvirati Matija Dedić i Ante Gelo.

“Dugo se ‘kuha’ ovaj koncert i drago mi je da smo definirali datum kad ćemo se svi naći u isto vrijeme na istom mjestu” – kroz šalu kaže Dino Damir Pleština, voditelj grupe Ocean i dodaje. – “Nakon dvogodišnje stanke, izazvane pandemijom ovaj koncert će označiti povratak u glazbeni žrvanj mnogih od nas, ali i upoznati našu publiku s albumom koji je upravo izašao. Isto tako, vjerujem da ćemo svi zajedno zapjevati poznate glazbene hitove naših gostiju koji će u moćnom aranžmanu Joška Banova i u izvedbi Big benda i gudačkog ansambla zvučati kao divni dueti” – kaže Pleština i otkriva samo djelić onoga što će se čuti u Lisinskom. Bit će to hitovi Zar je voljeti grijeh, Ti si moj san, Sve ću preživit, Zauvik tvoj…  

Uz spomenute hitove, grupa Ocean će pokazati i sve ono što su radili u protekle 4 godine- kolaž hitova s tri studijska albuma i jedan EP. Prvi album “Kad me pogledaš” bend je objavio krajem 2018 godine. Bio je to dupli  album s 20 singlova o kojem je s puno riječi pohvale pisao ugledni splitski glazbeni urednik i novinar  Goran Pelaić. Krajem 2021 godine, nakon 2 godine koncertne pauze grupa gotovo istovremeno objavljuje 2 nova izdanja. Album “Korakom po nebu”  (8 singlova) i EP “Ambis”  (4 singla) od kojih posebno treba izdvojiti naslovni singl “Ambis” (Nenormalno) koji je snimljen u suradnji s mladim američkim R’n’B pjevačem Quincy Thompsonom.

Jeste li spremni za ovaj spektakl?

Hitove s novog albuma grupe Ocean, ali i sve pjesme koje će te večeri biti izvedene u Lisinskom  pratit će neki od naših najboljih instrumentalista poput Ante Gele i Matije Dedića pa je više nego sigurno da se posjetiteljima sprema prava glazbena čarolija! Ulaznica još nešto ima, a nabavite je na blagajni KD Vatroslav Lisinski, ili putem weba na  entrio.hr i ulaznice hr.  jer osim što ćete uživati u odličnoj svirci učinit ćete i dobro djelo. Dio prihoda od prodaje ulaznica bit će doniran udruzi Krijesnica, kao pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

FOTO: PROMO


Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.