Šolta je idealna za hedoniste! Ovo je prilika da osjetite ugodan dalmatinski način života

1135


Otvaranje sezone na Martinis Marchi posjedu je uvijek vrhunsko eno-gastro iskustvo Martinis Marchi, jedinstveni posjed koji obuhvaća izuzetni baštinski dvorac, renomirani restoran i nagrađivanu marinu na Šolti, već 10 godina otvara sezonu uz inovativno eno-gastro događanje WINE&FRIENDS, koje vješto promovira i etablira Šoltu kao izuzetnu destinaciju te nudi vrhunsko hedonističko i gastronomsko iskustvo okupljajući etablirane domaće i inozemne vinare i stručnjake, kombinirajući umjetnost i baštinu te stavljajući naglasak na lokalne proizvođače i namirnice. U prekrasnom ambijentu baroknog dvorca, a danas baštinskog hotela, Martinis Marchi, smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, tijekom prošlog vikenda održalo se posebno eno-gastronomsko događanje koje slavi ljepotu i jednostavnost ugodnog dalmatinskog načina života i uživanja.

Vrijedan tim imanja svake godine sa posebnom pažnjom spaja pomno odabrane I raznolike vinske kuće a ove godine to su bile: Vinarija Ca’del Bosco koju je predstavljala Vinoteka Wine&Co, Vinarija Litterarii, Korlat vina, Vinarija Kota, Vinarija Rizman te inozemni vinar Fumanelli. Okupljanje je započelo uz predstavljanje profinjenog i moćnog šampanjca Maison Lanson kojeg je prestavljala Wine&Friends Vinoteka & Wine bar. Sa posebnom pažnjom su uvijek predstavljeni i prisutni i lokalni proizvođači i proizvodi po kojima je Šolta poznata; med obitelji Tvrdić, Vinarija Balić i šoltanska maslinova ulja Olynthia Natura i nagrađivano Šoltansko maslinovo ulje.


Vodilja našeg tima pri kreiranju ponude kroz poslovanje hotela, restorana i marine je da svakom gostu ponudimo jedinstven i autentičan doživljaj. Stvaranje emocija i događanja koja se izdvajaju i promoviraju ljepotu jednostavnog dalmatinskog načina života naša je želja a uživanje u prekrasnim trenucima, u ovom povijesnom ambijentu, netaknutoj prirodi koja okružuje imanje i ljudima koji to prepoznaju, vizija je kojom se vodimo. Iz te se želje rodila ideja za ovakvo događanje, u kojem uživaju ljubitelji visoke gastronomije, vina, umjetnosti i užitka.


Poseban naglasak u našem restoranu je uvijek na suradnji sa lokalnim proizvođačima, na svježini namirnica i pripremi jela koja su karakteristična za naše podneblje i sretni smo što naši gosti taj trud prepoznaju i rado se vraćaju – istaknuo je domaćin večeri, prokurist imanja Ivan Kuret. U poslijepodnevnim satima posjetitelji su uživali u prezentaciji vina uz probranu selekciju vrhunskih sireva u odajama 300 godina starog baštinskog dvorca, a potom u zanimljivoj izložbi akademskog slikara i kipara Nene Mikulića i brata, samoukog slikara, Dade Mikulića ali i u slikarskoj radionici Vicka Buktenice, šoltanskog slikara naivca čija je Galerija Buktenica nezaobilazna postaja ukoliko želite iskonski doživjeti Šoltu.

Ostali su uživali u raskošnim vrtovima dvorca, mirisima mediteranskih biljaka ili u bezbrižnim razgovorima i druženju sa pogledom na prekrasni arhipelag i nagrađenu najbolju malu marinu ili u obilasku lokalnih vinarija. Događanje je zaokružila ekskluzivna gala večera od šest slijedova u vinskom podrumu hotela Martinis Marchi. Ove godine je posebno zanimanje potaknulo i gostovanje priznatog chefa restorana Alfred Keller u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra, koji im je priskrbio status prve Michelinove zvjezdice. Chef Michael Gollenz. koji je uz tim Martinis Marchi Restorana koji vodi Toni Miloš, pomno pripremao meni i izvanredne sljedove za sljubljivanje jela i vina, nakon šest godina rada uz velikog švicarskog chefa Stefana Heilemanna koji se proslavio sa dvije Michelinove zvjezdice, došao je na Lošin i već nakon šest mjeseci je Alfred Keller dobio ovo vrijedno priznanje a ovaj kulinarski virtuoz iste godine proglašen je „Velikim chefom sutrašnjice“ prema prestižnom gastronomskom vodiču Gault & Millau Croatia.


Upravo se na ovogodišnjem sedmom izdanju ovog međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, održanog prije nekoliko dana, našao i Restoran Martinis Marchi i to u kategoriji najboljih restorana u 2024 godini sa 15,5 bodova i tri toke Gault&Millau Croatia. Sljubljivanje jela i vina, uz odličnu glazbenu kulisu, i ova savršena večer je najbolja pozivnica za iduće događanje na ovom izuzetnom mjestu, a koje su domaćini najavili za 3. kolovoz, kada je tradicionalno njihov poznati tematski Martinis Marchi ljetni party.

WINE & FRIENDS – GALA DINNER 2024
Welcome drink
LANSON Champagne
COLD APPETIZER
(Chef Michael Gollenz /
Alfred Keller Restaurant – Alhambra Boutique Hotel)
Kingfish / Maple / Lemon / Daikon
Winery KOTA – Kota 267
WARM APPETIZER
(Chef Michael Gollenz /
Alfred Keller Restaurant – Alhambra Boutique Hotel)
Scallop / Carrot / Coconut / Tom Ka
Winery RIZMAN – Rusula rose, 2023
WARM APPETIZER
(Chef Michael Gollenz /
Alfred Keller Restaurant – Alhambra Boutique Hotel)
Duck leg / Spinach / La Ratte / Beurre Noisette
Winery LITTERARRI – Emeritus Chardonnay 2020
COLD REFRESHMENT
(Chef Michael Gollenz /
Alfred Keller Restaurant – Alhambra Boutique Hotel)
Cucumber / Granny Smith / Gin Tonic refreshment
Winery CA’DEL BOSCO – Cuvee Prestige Edizione
MAIN COURSE
(Chef Michael Gollenz /
Alfred Keller Restaurant – Alhambra Boutique Hotel)
Black Angus Beef Filet / Onion / BBQ
Winery FUMANELLI – Amarone 2018
DESSERT
(Chef Michael Gollenz /
Alfred Keller Restaurant – Alhambra Boutique Hotel)
Raspberry / Basil / Yogurt
Winery KORLAT – Merlot Boutique ‘19


*Martinis Marchi jedinstveno je imanje na Jadranu jer vas već prilikom dolaska vodi u drugačiji, pomalo zaboravljeni svijet jednostavnog užitka, mira i spokoja gdje vrijeme kao da nema veliku važnost naspram radosti življenja. Obuhvaća prekrasan baštinski dvorac star 300 godina pretvoren u luksuzni boutique hotel od svega 9 prostranih apartmana, od kojih svaki pruža autentičan doživljaj, istoimeni mediteranski restoran sa pogledom na more, te marinu koja je proglašena najboljom malom marinom u Hrvatskoj.

FOTO: PROMO

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.