Sjajni Slavonac opet ruši rekorde!

274

Marin Županović pokazao je da je u sjajnoj formi i da mu je rušenje i postavljanje novih rekorda naprosto već postala navika. Na Paraatletskom mitingu Vinkovci 2023, održanom u nedjelju na pomoćnom terenu stadiona Cibalije, čak četiri puta je rušio državni rekord u bacanju koplja u svojoj kategoriji F 54! Dakako da je pritom osvojio i prvo mjesto jer je naprosto nedostižan za konkurente na domaćoj razini.

Dosadašnji najbolji rezultat, kojega je također postavio Marin, iznosio je 22,60 iz lipnja ove godine. U Vinkovcima je Županovićev prvi hitac bio 23,45 metara, dakle odmah rekordni i nagovijestio je još jedan odličan nastup. Drugi je završio na 23,77, treći je bio još bolji 23,87 i onda su uslijedila dva „nešto slabija“ (23,53 i 23,31) da bi u šestoj seriju dosegnuo krajnjih 24,22.

Imamo konstantu, to je najvažnije. Dižem se s daljinama što me posebno veseli, a tehniku stalno usavršavamo. Zak (Zoran Tadić, op.a.) me konstantno ispravlja i to zaista odlično funkcionira. On i Krešimir Dumančić su bili uz mene i u nedjelju, naprosto se sada sve posložilo u jedan pravi mozaik. Vidjet ćemo dokle možemo ići. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, rekao je hrvatski rekorder.

Član AK Slavonija Žito je od samoga početka ove godine vrlo marljivo trenirao, a na natjecanjima je pokazivao odličnu formu, što potvrđuju i ostvareni rezultati.Sve sam odradio jako dobro od samoga početka, ispravljajući uočene pogreške u tehnici. Mogu reći da se upornost zaista isplatila. Daljine su u odnosu na prošlu godinu „skočile“ u nekom prosjeku čak za šest metara, sada je to već respektabilno. Napredak je vidljiv u svakom smislu. Ostala su mi još dva natjecanja: Zagreb Open za dva tjedna i to je WPA natjecanje međunarodnog karaktera i boduje se za svjetsku rang ljestvicu, a nakon toga idem na zaostali miting u Rijeci koji je trebao biti održan još na proljeće.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.