Samoborski mališani opet uživali u hvalevrijednom projektu

349

Udruga Djeca za bolji svijet zajedno sa Centrom za mlade Bunker  održala je novu  30.radionicu u sklopu projekta Otkrivamo svijet gdje se predstavila zemlja SLOVAČKA.

Skupilo se opet oko 120 posjetitelja.

Slovačku je predstavio zamjenik veleposlanice Slovačke  u RH gospodin Zdenko Galbavy ali i predstavnice Slovačkog centra za kulturu iz Našica. Nakon kratke prezentacije organiziran je kviz da se vidi koliko su svi zapamtili o Slovačkoj sa pregršt nagrada. Plesalo se kolo Karička i ples Klobukovi – ples sa šeširima. Bila je tu i radionica ukrašavanja medenjaka te radionica iz Modrotlača (nalazi se na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine) a to je tehnika otiskivanja raznih uzoraka na plavom papiru.


Jelo se tradicionalno jelo od – sira u obliku raznih niti ili ispletenog u pletenice – korbačiky.
I na kraju je bila i tombola sa puno puno vrijednih nagrada.


Izuzetno raznolika radionica sa mnoštvom zanimljivog sadržaja.  Opet smo mogli puno toga naučiti, probati, degustirati i istovremeno se i dobro zabaviti.
Veliko hvala veleposlanstvu Slovačke u RH te predstavnicama Slovačkog centra za kulturu iz Našica na trudu i energiji koji su uložili za pripremu  i izvedbu cijele radionice.
Jedna vesela i pozitivna atmosfera, puno dobre energije, novih informacija, i
skustava koje će nam sigurno ostati u lijepom sjećanju, rekao je Leo Petrov predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet.” 

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.