Samobor je divan! Pogledajte kako je bilo na otvorenju Adventa

1488


Svečano otvorenje Adventa u Samoboru okupilo je stanovnike ovog grada i njihove drage goste. Paljenje impresivnih božićnih dekoracija simbolično je označilo početak ove iščekivane manifestacije u gradu, a mnogi su se razveselili klizanju na jednom od najljepših pop-up klizališta u okolici, a to je uistinu bio poseban doživljaj za sve. Na otvorenju su nastupile Zagrebačke pahuljice i maskote koje su oduševile najmlađe posjetitelje, a svojim koncertom na Trgu Matice hrvatske publiku je ugrijao i rasplesao Giuliano, koji dugo nije nastupao u Samoboru. Ovo je bila odlična najava koncertnog programa koji nas očekuje u Samoboru, a izdvojili bismo koncert Matije Cveka 18. prosinca koji će biti odličan uvod u božićno raspoloženje.

Nizovi svjetlucavih lampica i instalacija okružuju šarmantne popločene ulice Samobora kojima će do 9. siječnja 2022. godine odzvanjati radosni glasovi svih onih koji su s nestrpljenjem dočekali početak Adventa u Samoboru, koji ove godine nudi najviše. Upotpunite svoj popis božićnih želja ovom doista posebnom destinacijom.

Advent u Samoboru vrhunski je praznični doživljaj, kližite na pop up klizalištu smještenom uz veliko parkiralište u Komparevoj ulici, slušajući omiljene festivalske hitove i otkrijte blistavu svjetlosnu stazu s rasplesanim projekcijama. Prošećite ulicama Samobora u ovo najčarobnije doba godine. Otkrijte okićena drvca, blistave ukrase i pridružite se Djedu Božićnjaku koji će mališanima pričati o veselju koje priprema u pratnji svojih vilenjaka. Ima toliko programa u kojem može uživati cijela obitelj, uključujući niz koncerata, upoznavanje veselih maskota i kušanje ukusne hrane i pića na adventskim kućicama.


Želimo ovaj Advent učiniti uistinu posebnim i zajedno s vama slaviti. Povedite obitelj i prijatelje u Samobor i dopustite da se dogodi čarolija Božića, s veseljem ćemo vam poželjeti dobrodošlicu kao našim gostima! – poručila je gradonačelnica Samobora, Petra Škrobot koja je svečano otvorila Advent koji još nikada do sada nije imao ovako bogat sadržaj koji se održava na više lokacija. Sve to pokazuje u kojem smjeru gradonačelnica želi turistički razvijati grad i postaviti ga na mapu obavezenih adventskih destinacija. 

Tijekom slijedećih tjedana sva događanja bit će organizorana u skladu s epidemiološkim mjerama, a cijeli raspored događanja možete pratiti na stranici samobor.hr i na društvenim mrežama organizatora programa, Grada Samobora i Turističke zajednice.

Fotograf Edin Tuzlak

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.