Rijeka će opet biti u znaku Velikog sajma malih okica! Evo o čemu je riječ

1045


Nove školske avanture čekaju nas iza ugla iako još uvijek svi uživamo u pravim ljetnim danima prepunim dječje vriske, kupanja, sladoleda i bezbrižnosti. Školske torbe, knjige i bilježnice pomalo se skupljaju na našim prašnjavim stolovima, no još uvijek ih ignoriramo.

Kako bi ispunili ove ljetne dane do kraja dječjim smijehom i ove godine portal Avanture malih okica za najmlađe priprema Veliki sajam malih okica kao uvertiru u nove izazove. Već treću godinu zaredom male okice će zadnji vikend prije početka nove školske godine imati subotnje jutro samo za sebe!

U subotu, 02. rujna 2023. od 10 do 15 sati, u centru Rijeke, točnije na Trgu 128. brigade HV (ispred nekadašnje Dječje knjižnice Stribor) organizira se sajam na kojem će mališani imati priliku otkriti neku novu aktivnost za novu školsku godinu. I vrtićku, jer su aktivnosti namijenjene i za one mlađe.


Na štandovima će roditelji upoznati voditelje aktivnosti, otkriti koliko truda, strasti i upornosti čuči iza svakog sata koji isplaniraju za vašu djecu. Na središnjem djelu, u ograđenog prostoru organizirat će se radionice za mališane kako bi odmah otkrili što im se najviše sviđa.

U mirnijem djelu imat ćete priliku naučiti nekoliko stranih riječi uz Learn&play, upoznati zanimljiv svijet matematike uz Malac Genijalac Rijeka. U svijet robotike uvest će vas Robo Labos, a u svijet znanosti Tinker Labs Rijeka. Malene moždane vijugice zavrtjet će punom parom uz Kids Escape Room Rijeka te nastaviti u igri s legićima i Edukido. Ne zaboravimo i magičan svijet Šume Striborove.

Na aktivnijem kraju sajma pripremite se na puno skakanja i glazbe! Prvu radionicu otvara Yamaha Music School Rijeka koji će uljepšati sajam glazbom. Slijedi nam ples uz plesni klub Dance Queen te prava sportska avantura koju pripremaju iz Active centra. Red glazbe donosi PZM Josip Kaplan koji nam se pridružio ove godine kao i Plivački klub Kantrida koji će ove godine uživati s mališanima u Rijeci. Klinci i klinceze će dobiti priliku i zavrtjeti mažoret štap uz Prve riječke mažoretkinje.

Još jedom organizatori ističu kako su oduševljeni koliko Rijeka i okolica zbilja nude kvalitetne sadržaje za male okice te da su ponosni što je portal krenuo baš iz ovog divnog grada.

Uz radionice mališani će moći doma otići oslikanih lica s kvalitetnim profesionalnim antialergijskim bojama zahvaljujući slikarici Luisi.

Organizator Avanture malih okica se zahvaljuje glavnom sponzoru, Gradu Rijeci na podršci kao i srebrnim sponzorima Froddo, Daddyhood, Salesiana, Slatkopedija, Astronomski centar Rijeka, Rijeka Sport, Arty party te brončanim sponzorima ZTC i Quorum Garden.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Odjela gradske uprave za kulturu.

Inspirirajte se, zajedno s malenim okicama upoznajte i otkrijte neku novu aktivnost koja će ih obogatiti i uživajte na radionicama.

Događanje će se fotografirati te će se fotografije koristiti isključivo povezano s predstavljanjem Velikog sajma malih okica.

foto: promo

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.