Riječki glazbenik ispričao istinitu priču! Za sve je kriva jedna Marina

833


RINO PETROVIĆ OBJAVIO NOVU AUTORSKU PJESMU I SPOT “HODAMO PO RUBU”

Glazbenik Rino Petrović predstavlja novi singl, iza kojeg se krije istinita ljubavna priča

Nakon prve autorske pjesme na hrvatskom jeziku “Spusti zid (Danea)”, koja je izašla u lipnju ove godine, svjetlo dana ugledala je nova pjesma “Hodamo po rubu”. Tekst i glazbu i ovoga puta potpisuje upravo glazbenik Rino Petrović.

Hodamo po rubu” je napisana u siječnju ove godine: tekst je nastao u jednoj od mojih dugih šetnji, a koji dan nakon uzeo sam gitaru i glazba mi je došla sama od sebe. Svidjelo mi se na prvu i odmah je postala najposebnija pjesma do sad budući da je prema istinitom događaju, tj. sve što se spominje u pjesmi dio je priče moje djevojke Marine i mene. “ – otkriva Rino Petrović.

Audio pjesme sniman je od sredine svibnja do kraja kolovoza, a sniman je na tri mjesta: Adria Records u Šmriki, Music Kitchen Records na Matuljima i u mom malom kućnom studiju.

Na pjesmi su svirali Rinovi dragi kolege i prijatelji koji su ju svojim idejama itekako obogatili te spada u ”radio friendly” kategoriju. Oni su: Helena Brajković (prateći vokal), Tino Margan (bubanj), Kruno Kukuljan (bass), Mario Šimunković (akustična i električna gitara) i Mauro Staraj (klavijature). Mix i master kao i svaki put do sad napravio je Tino Margan.

“Hodamo po rubu” prati videouradak koji je sniman na nekoliko lokacija te ima autobiografske elemente s ljubavnom tematikom.
“Spot je sniman u zadnjem tjednu rujna i stvarno smo mu posvetili jako puno vremena, a snimao ga je Tino Margan. Snimali smo gotovo doslovno sve ono što se dogodilo između Marine i mene u dva susreta početkom 2022., a to je bio jedan poprilično zahtjevan zadatak.

Na mom YouTube kanalu do ovog trena nije postojao niti jedan spot u kojeg smo uložili ovoliko truda, vremena i ljubavi. Radi se o malenom filmu od gotovo tri minute, a snimali smo ga u Kraljevici, u centru Rijeke i na zaobilaznici u tom smjeru.

Zahvalio bih se izrazito ljubaznom osoblju caffe bara ”Striga” te dragoj prijateljici Heleni Kezerić koja je s nama provela polovicu snimanja i ovo snimanje učinila još posebnijim. Ni sam ne vjerujem da smo snimili ovakav sjajan spot, ponosan sam na krajnji proizvod kao i na Marinu i Tina koji su dali sve od sebe, pa čak i više od toga.” – Rino Petrović

Podsjetimo, Rino je poznat publici po sudjelovanju na HRT-ovom show-u ”The Voice”, na kojem je stigao do nokaut faze (najbolja 24) te u emisiji ”A strana”.

Također, sudjelovao je na festivalima ”Grobnička skala” (nagrada za najbolju interpretaciju 2015.), ”Melodije Istre i Kvarnera” (nagrada za najboljeg debitanta 2016.) te na ”Večerima dalmatinske šansone” u Šibeniku.

RINO PETROVIĆ – “HODAMO PO RUBU”

Rinov rad možete pratiti na njegovom Youtube kanalu i društvenim mrežama:

https://www.youtube.com/@skywindowrecords

https://www.facebook.com/rinoofficial

https://www.instagram.com/rinopetrovic/?hl=hr

Foto: PR

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.