Panna cotta je talijanski klasik od slatkog vrhnja, mlijeka, šećera i želatine koji ima nevjerojatan potencijal za transformaciju. Dokaz je i ovaj neobičan desert inspiriran „zlatnim mlijekom”, napitkom koji se priprema od kurkume, meda i mlijeka. Pripremite ga s nama! Sastojci: 250 ml mlijeka 1 listić želatine (7 g) 1 ½ žlica mljevene kurkume 700 ml slatkog vrhnja prstohvat soli 125 g Darbo cvjetnog meda Priprema: Mlijeko prelijte u malu posudu pa uspite želatinu. Pričekajte pet minuta da omekša. Kurkumu dobro promiješajte sa žlicom slatkog vrhnja pa ulijte ostatak vrhnja, sol i med. Miješajte na laganoj vatri sve dok se med ne otopi, ali pazite da ne zavrije. Maknite smjesu s vatre pa umiješajte mlijeko. Dobro promiješajte, prelijte u čistu posudu i položite je u drugu posudu napunjenu vodom i ledom. Miješajte dok se hladi. Kad se smjesa ohladi i zgusne prelijte je u posudice, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Dobar tek! Želim isprobati! |
FOTO: PROMO
Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.