RECEPT ČISTA DESETKA Pripremite s nama zlatnu Panna Cottu s Darbo medom!

1062



Panna cotta je talijanski klasik od slatkog vrhnja, mlijeka, šećera i želatine koji ima nevjerojatan potencijal za transformaciju. Dokaz je i ovaj neobičan desert inspiriran „zlatnim mlijekom”, napitkom koji se priprema od kurkume, meda i mlijeka. Pripremite ga s nama! 

Sastojci: 
250 ml mlijeka 
1 listić želatine (7 g) 
1 ½ žlica mljevene kurkume 
700 ml slatkog vrhnja 
prstohvat soli 
125 g Darbo cvjetnog meda

Priprema:  Mlijeko prelijte u malu posudu pa uspite želatinu. Pričekajte pet minuta da omekša.  Kurkumu dobro promiješajte sa žlicom slatkog vrhnja pa ulijte ostatak vrhnja, sol i med. Miješajte na laganoj vatri sve dok se med ne otopi, ali pazite da ne zavrije.  Maknite smjesu s vatre pa umiješajte mlijeko. Dobro promiješajte, prelijte u čistu posudu i položite je u drugu posudu napunjenu vodom i ledom. Miješajte dok se hladi.  Kad se smjesa ohladi i zgusne prelijte je u posudice, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati.  
Dobar tek!  laugh  Želim isprobati!       Lorem ipsum    

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.