Poslušajte Hrvaticu koja želi završiti rat između žena i muškaraca!

500


PJESMA HRVATICE MAJE JOZIĆ CRACK OF INTEGRITY NAVEST ĆE VAS NA RAZMIŠLJANJE

Jedna potpuno nova pjesma koja nas navodi na duboka razmišljanja o svakodnevnim problemima u društvu puštena je u svjetski eter. Hrvatica s londonskom adresom Maja Jozić autorica je nove pjesme vizualne hip hop poezije pod imenom Crack of integrity koji nam na samom kraju godine donosi stihove o međuljudskim odnosima, odgovornosti i propitkuje osjetljivu temu manjka integriteta. Crack of integrity na svojevrstan način predstavlja sve nas koji se gledamo u ogledalo i sve ono za što često želimo okriviti druge na taj način pronalazimo u sebi i učimo lekcije o životu.

Pjesmu Crack of integrity koja polako osvaja ljestvice kako na hrvatskom tako i na engleskom tržištu možete poslušati na linku:

Autorica ove hrvatske pjesme na engleskom jeziku Maja Jozić umjetničkog imena YSEEK uspješna je glazbenica i menadžerica u ugostiteljstvu i koja živi život između Zagreba, Dubrovnika i Londona. Već sedam godina vodi popularni restoran Bowa na otoku Šipanu koji su među ostalima prošlog ljeta posjetili Victoria i David Beckham. Istovremeno Maja već godinama vodi kako kaže, dupli život, menadžerice i umjetnice, te piše knjige, poeziju, pjeva i pleše.

„Usred pandemije odselila sam u London gdje sam dobila posao kao voditeljica restorana u poznatoj londonskoj četvrti Soho. Tijekom lockdowna imala sam vremena te sam se odlučila vratiti plesu koji je bio moja prva, izvorna ljubav. Sa svojom prijateljicom počela sam plesati po ulicama Londona i stavljati videe za Instagram. Tada sam shvatila da se želim izraziti kroz poeziju, hip hop i ples. Tako je nastala ideja za ovu pjesmu na kojoj sam radila posljednje dvije godine.“ – kaže Maja Jozić te otkriva snažnu poruku ove pjesme: „Moj cilj je završiti aktualni rat između muškaraca i žena. Gdje povući granicu odgovornosti za međusobno nanesenu bol? Ja sam to odlučila prikazati kroz temu ogledala gdje nema šanse da nekoga privučeš bez da nisi igrao ulogu u tome!„

Za rap u pjesmi zaslužan je hrvatski beatboxer Saša Stević Fenksta dok je tradicionalniljeljo nadahnut Ansamblom LADO i Kulningom koji predstavlja tradicionalni švedski zov stoke prepjevala profesionalna plesačica i glazbenica Josipa Kukor. Plesne kadrove dočarali su profesionalni plesači Mirta Meštrović i Antonio Knežević. Video spot za pjesmu snimljen je pod redateljskom palicom Maje osobno i Jelene Dukanović, pokretačice Femme Stationa u Zagrebu, koja je ujedno zaslužna i za koreografiju. Pjesmu je producirao Matko Šašek poznatiji kao Koolade, zaslužan za mnoge hitove Tram 11 i Eda Maajke, dok je spot snimio i režirao Filip Šarić.

„Voljela bih da moje pjesme dotaknu publiku onako kako su nas pjesme doticale nekada. Da ponovo zapisujemo stihove, ponovo čitamo knjige, usporimo u životu, osvijestimo da kada stvari ne idu po planu vjerojatno je tako za naše dobro i shvatimo da je glazba oslobođenje od sustava u kojem živimo, sustava koji nas tjera da radimo, ganjamo karijere bez sekunde zastajanja i pogleda u sebe.“ –  zaključuje Maja Jozić YSEEK koja trenutno već radi na tri nove pjesme koje će također ukazivati na važne teme poput ove.

Što znači biti muškarac u 21 stoljeću, što znači biti alfa žena, što je sloboda govora i slično ostaje nam saznati od ove svestrane umjetnice.

How could I answer the divine when my own head is not entirely mine?”

Fotografije: Filip Popović

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.