Ako voliš Zagreb, voljet ćeš i ovo mjesto :) Oni iskaču iz okvira!

1248


Netom nakon prošlogodišnjeg razornog potresa u Zagrebu, nastao je i portal Beli Zagreb Grad. Mjesto na kojem politika nije dozvoljena, kič i žutilo su apsolutne nepoznanice, a crna kronika nema svoju rubriku. Beli Zagreb Grad oaza je pozitivnih vijesti iz svijeta kulture i umjetnosti.

Beli Zagreb Grad zapravo postoji od 2015. godine, kao Instagram projekt na kojem sam donosila zanimljive činjenice iz bogate zagrebačke kulturno-umjetničke povijesti. S vremenom sam zaplovila vodama digitalnog marketinga i odlučila da ću, jednoga dana kada budem potpuno spremna, započeti nešto svoje. No, taj se trenutak dogodio u danu kada sam bila potpuno ošamućena, preplavljena emocijama i sa željom da na neki način pomognem našim kulturnjacima i umjetnicima, rekla je Barbara Grgić, osnivačica projekta i glavna urednica portala Beli Zagreb Grad.

Potencijal portala prepoznali su brojni volonteri, ali i Grad Zagreb


Nakon samo tri mjeseca postojanja, portalu se pridružilo 20 volontera, od kojih su neki živjeli u Makedoniji, Norveškoj, Njemačkoj i Austriji. Nedugo zatim, osvojili su i 3. nagradu za najbolje zagrebačke online projekte osmišljene i realizirane u jeku pandemije COVID-19.

Već 365 dana trudimo se na bilo koji način pomoći našim umjetnicima koji su u velikom broju ostali bez gotovo svih svojih primanja. Ljudi zaboravljaju da su neki od njih živjeli isključivo od koncerata, kazališnih predstava, izložbi i promocija knjiga. Njihov glas se jednostavno mora čuti, rekla je Grgić.

Portal koji iskače iz okvira

U godinu dana, portal je podržao više od 1.000 kulturnih događaja i manifestacija, bilo da se radi o online izvedbi neke predstave, operi ili novom naslovu u knjižari. Jezgra samog portala su zanimljivi razgovori s umjetnicima kakvi se rijetko vide u hrvatskim medijima. Posvećenost sugovorniku, temeljito istraživanje i kvaliteta sadržaja čine Beli Zagreb Grad projektom koji iskače iz svakog okvira.

Ultimativni cilj jest postati vodeći zagrebački medij na području kulture i umjetnosti, naglašava Barbara Grgić, koju samo nekoliko ispita dijeli od titule magistre hrvatskog i latinskog jezika.

A sada brzo klik na BELI ZAGREB GRAD.

FOTO: Marin Pavelić

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.