Pogledajte nevjerojatan smještaj s pogledom na ocean

0
482

Svjetski dan oceana obilježava se 8. lipnja kao prilika da se ljudi prisjete te da saznaju više o ključnoj ulozi koju oceani igraju u našem svakodnevnom životu te o ljudskom utjecaju na oceane. Prema istraživanju Booking.com-a, velika većina putnika (79%) potvrdila je da su im održiva putovanja bitna, pri čemu je njih 40% izjavilo da su zbog nedavnih vijesti o klimatskim promjenama odlučili donositi održivije odluke na putovanjima. Nadalje, tri četvrtine hrvatskih putnika (74%) izjavile su da žele putovati održivije u sljedećih 12 mjeseci. Imajući to na umu, te sa željom da istakne naše prelijepe oceane, Booking.com donosi šest nevjerojatnih smještaja diljem svijeta s izvanrednim pogledom na ocean. Osim što nude veličanstven pogled na ocean, ovi objekti imaju i Booking.com-ovu oznaku ‘Održivi objekt’, što znači da je riječ o objektima koji su poduzeli značajne korake kako bi poslovali održivije s ciljem da smanje svoj utjecaj na okoliš te odgovornije pristupe svom odnosu s lokalnom zajednicom.

SwaSwara Gokarna – CGH Earth, Gokarna, Indija

Ovo wellness utočište nalazi se na plaži Om te je izgrađeno u skladu s prirodom, pri čemu su u obzir uzeti i kopno i ocean. Gosti mogu zaviriti u sebe na terasi za meditaciju, koja je smještena na stijeni s pogledom na ocean, otkud mogu uživati u pogledu na nevjerojatne okolne planine. Objekt SwaSwara aktivno se povezuje s lokalnom zajednicom, pa se stoga u kuhinji objekta koriste sastojci iz lokalnih naselja te s vlastitih farmi u sklopu objekta. S obzirom na manjak pitke vode u okolici u objektu se tijekom sezone monsuna prikuplja voda, koja se zatim pročišćava u posebnom sustavu koji se sastoji od tri velika rezervoara u koja stane do 18 milijuna litara vode. 


Hyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa, Kalifornija, SAD

Tko kaže da putnici moraju žrtvovati luksuz kako bi putovali održivo? Objekt theHyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa ima pogled na Tihi ocean te se može pohvaliti praksama održivosti koje putnicima pomažu putovati ekološki prihvatljivo. Ne samo da je smješten na izvanrednoj lokaciji s nevjerojatnim pogledom na ocean, već ovaj objekt i štedi potrošnju energije i vode te reciklira baš sve, od ulja za kuhanje do žarulja. A kako bi se smanjila potrošnja energije, u hotelskim se sobama i prostorima za sastanke električna energija koristi samo po potrebi.

Le Grand Galle By Asia Leisure, Galle, Šri Lanka

Ovaj prelijepi objekt može se pohvaliti spektakularnim pogledom na Indijski ocean i čuveni lokalitet pod zaštitom UNESCO-a, Galle Fort, te je savršena lokacija za goste koji se žele opustiti i uživati u odmoru iz snova prepunom sunca, mora i palmi. Osim što se gosti u objektu mogu opustiti, ovaj objekt uveo je nekoliko mjera s ciljem zaštite okoliša i zajednice. Ovaj objekt, koji je dio Programa održivih putovanja, dio prihoda ulaže u projekte održivosti koje organizira lokalna zajednica. Gosti mogu odabrati obilazak koji organiziraju lokalni vodiči te saznati sve o lokalnim ekosustavima, naslijeđu i kulturi ili mogu unajmiti bicikl za istraživanje okolice. A nakon dana istraživanja predivnih zlatnih plaža i kolonijalne arhitekture znamenitosti Galle Fort putnici mogu pijuckati tropske koktele uz bazen s pogledom na ocean.

Noah Surf House Portugal, Santa Cruz, Portugal

Zapadna obala Portugala izvrsno je odredište za surfanje jer sadrži popularne lokacije za surfanje i nevjerojatne valove za sve surfere, bez obzira na iskustvo. Ako odaberu objekt Noah Surf House Portugal, koji je uveo nekoliko mjera s ciljem smanjenja utjecaja na okoliš te nosi oznaku ‘Održivi objekt’, putnici mogu kombinirati svoju strast za surfanjem sa željom da putuju održivije kako bi očuvali ljepotu oceana. A to je savršeno za 65% hrvatskih putnika koji su izjavili da su skloniji rezervaciji održivog objekta bez obzira na to traže li izričito takav objekt ili ne. Prozori ovog objekta okrenuti su prema oceanu, a jedinice sadrže jedinstveno uređenje te nemaju klimatizacijske uređaje, već se umjesto toga objekt oslanja na hladni morski povjetarac. Ovaj objekt također ima solarne ploče koje stvaraju dovoljno energije za zagrijavanje 70% ukupne vode koja se troši u objektu, a u sklopu objekta nalazi se i organski vrt s kokošima,

što pomaže s procesom kompostiranja.

Romans Villa, Gansbaai, Južna Afrika

Prelijepi privatni smještaj Romans Villa nalazi se u Gansbaaiju, koji je dio priobalnog područja Cape Whale Coast, i to na samo 200 metara od plaže Romansbaai. Ovaj objekt s privatnom verandom s pogledom na ocean, koji je dio Programa održivih putovanja, nudi ekološki prihvatljiv smještaj u ribarskom naselju koje je popularno za promatranje kitova. Objekt većinu hrane nabavlja lokalno te gostima također nudi informacije o lokalnim ekosustavima, nasljeđu i kulturi. Ovo priobalno odredište u Južnoj Africi u posljednjih nekoliko godina radi na rješavanju onečišćenja plastikom i to postavljanjem mrežica za hvatanje otpada na odvode.

Encantada Tulum, Tulum, Meksiko

Hotel Encantada nalazi se na očuvanoj plaži između rezervata Sian Ka’an Biosphere Reserve i Nacionalnog parka Tulum. Riječ je o tropskom raju koji pokušava zaštititi i očuvati prelijepi Tulum. Svaka jedinica ukrašena je lokalnim rukotvorinama i tkaninama, a gosti mogu uživati u organskim jelima koja se spravljaju s lokalnim sastojcima. Gosti mogu uživati u miru i opuštanju tijekom prirodne spa terapije ili privatnog tečaja joge s pogledom na predivni ocean.

U okviru svoje misije da olakša svima da istraže svijet, Booking.com dijeli Sezonske ponude, koje putnici mogu iskoristiti za rezervaciju svog sljedećeg putovanja nadahnutog oceanima. Popusti kreću od 15% u objektima koji sudjeluju i koji imaju oznaku ‘Sezonska ponuda’, a vrijede za boravke s odjavom najkasnije 30. rujna 2022. Uz to, Booking.com putnicima diljem svijeta nudi priliku za pristup novoj razini dodatnih pogodnosti uz uvođenje treće razine Genius programa vjernosti. Taj program vjernosti Booking.com-a osmišljen je kako bi uz njega svako putovanje donijelo bolje iskustvo, a potpuno je besplatan, lako dostupan i nudi trajno članstvo. Putnici samo trebaju kreirati korisnički račun kako bi ostvarili doživotan Genius status. Kad Genius članovi otključaju nove razine, ostvarit će pristup većim popustima i većem broju nagrada koje nikad ne istječu. Putnici se samo trebaju prijaviti u svoj Booking.com korisnički račun i potražiti Genius oznaku kako bi pronašli pogodnosti i popuste.

Metodologija

*Ovo neovisno istraživanje proveo je Booking.com na uzorku od 30.314 ispitanika iz 32 zemlje i teritorija (1000 iz SAD-a, 958 iz Kanade, 1009 iz Meksika, 1001 iz Kolumbije, 1003 iz Brazila, 1017 iz Argentine, 1000 iz Australije, 486 iz Novog Zelanda, 998 iz Španjolske, 1003 iz Italije, 996 iz Francuske, 495 iz Švicarske, 980 iz Ujedinjenog Kraljevstva, 998 iz Njemačke, 1014 iz Nizozemske, 991 iz Belgije, 985 iz Danske, 984 iz Švedske, 964 iz Hrvatske, 976 iz Rusije, 1008 iz Izraela, 1002 iz Indije, 1004 iz Kine, 925 iz Hong Konga, 1006 iz Tajlanda, 988 iz Singapura, 1002 iz Tajvana, 1004 iz Vijetnama, 1004 iz Južne Koreje, 1003 iz Japana, 1006 iz Južne Afrike i 504 iz Kenije). Za sudjelovanje u anketi ispitanici su morali imati barem 18 godina, a uvjet je bio i to da su putovali barem jednom u posljednjih 12 mjeseci, da planiraju putovanje u 2022. te da su pri planiranju putovanja glavni donositelji odluka ili su uključeni u donošenje odluka. Anketa je provedena online u veljači 2022.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime