Podravska juha bez soli! O da, i to postoji! Željka ju je napravila i mnoge oduševila, ali ne i Melitu

2285


Juha bez soli, tikvice i mak za desert! Dame oduševio Željkin zdravi jelovnik, no Melita nije mogla dati desetku: ‘Volim začinjeniju hranu’

Profesorica matematike i informatike Željka Hanžek ugostila je dame iz Podravine trećeg dana ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru dobila je 39 bodova. Danijela B., Manuela i Danijela D. dale su Željki deset bodova, dok je Melita zdravu večeru ocijenila s devetkom. “Večera je bila dobra, ali ja volim začinjeniju hranu”, zaključila je Melita.

Sve o ovotjednim kandidatkinjama PROČITAJTE NA OVOM LINKU.


Pripravu slasnih jela započela je predjelom – Hipokratovom juhom. ‘Hipokrat’ je naziv koji je zbunio dame. “Jako je tajanstvena”, poručila je Melita. Željka je spravila zdravu i okrepljujuću juhu od nekoliko vrsta povrća. Profesorica ne jede teške začine niti hranu, a sve zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja kakvo je imala prije dvije godine. Stoga, damama je odlučila poslužiti laganu i zdravu večeru. Iduće jelo koje je spravila bilo je ‘Gauss’ – sočnu mesnu roladu s povrćem. Za kraj, Željka je spravila ukusni desert ‘Arhimed’. Zbunila je dame i tim nazivom, no problema nije Željka imala s pripravom pogačica s tikvicama.

Uspješno je Željka odradila kuhanje, a onda je slijedila priprema aperitiva i dočeka dama. “Domaćica je na dočeku bila vesela i razigrana”, komentirala je doček Danijela D., koja je Željki uručila puno zdravih proizvoda za poklon. Za aperitiv je uskoro domaćica poslužila drenjak, medicu i njezinu mješavinu maline i višnje. “Činila mi se sretna i zadovoljna”, komentirala je doček i Manuela.

Sve o ovotjednim kandidatkinjama PROČITAJTE NA OVOM LINKU.

Ugodna atmosfera nastavila se uz juhu ‘Hipokrat’, tijekom koje je objasnila damama o čemu se zapravo radi. “Svidjelo mi se kako je servirana juha, tanjuri, beštek starinski, baš me oduševila time”, pohvalila je Manuela Željku. “Juha bez soli je bila dobra, no mislim da se ne bih mogla navinuti na neslana jela”, komentirala je Manuela. “Mogla bih pojesti hranu bez soli, no ja ipak volim hranu sa začinima”, dodala je Melita.

‘Gauss’ je iduće jelo koje je stiglo pred dame. Mesna štruca s povrćem svidjela se izgledom Danijeli D. “U skladu s tanjurom, očekivale smo i jednostavan izgled jela”, komentirala je, pak, Danijela B. “Ne bih to mogla jesti svaki dan, ali da imam problema s nečim, moraš se naviknuti”, osvrnula se Manuela na zdravu hranu koju je Željka servirala. “Okus je bio jako nježan zbog naše domaćice koja kuha takvu hranu”, zaključila je Melita.

Sve o ovotjednim kandidatkinjama PROČITAJTE NA OVOM LINKU.

Desert je također bio zdrav – štrukle s tikvicama i makom. “Desert je bio dobrog okusa, tikve i mak, ja to volim”, otkrila je Melita. “Desert je bio bombončić”, dodala je Danijela D. Djevojke su uživale u druženju i otkrile da se nadaju da će se njihovo prijateljstvo nastaviti i dalje. Željka ih je za kraj ugodne večere iznenadila prigodnim poklonima – pirovim brašnom te Željkinim aperitivom. “Odlično”, zaključila je Manuela.

Iznenađenje za kraj večeri Željka je priredila u vidu tradicionalne podravske pjesme i plesa. Njezini prijatelji Tatjana i Marko izveli su za dame lijepo iznenađenje i time priveli kraju ugodnu večeru.

Sve o ovotjednim kandidatkinjama PROČITAJTE NA OVOM LINKU.

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

FOTO: RTL

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.