Ovo je najljepša žena na svijetu! Evo kako je prošla Hrvatica

1006

Ovogodišnji izbor za Miss Universe 2020. održan je po šezdeset i deveti put u Hollywoodu na Floridi u Seminole Hard Rock Hotel & Casinu. 

Hrvatska predstavnica Mirna Naiia Marić nije se uspjela plasirati u finale najprestižnijeg izbora ljepote u svijetu.

Zozibini Tunizi predala je krunu nakon gotovo godinu i pol dana što je čini najdugovječnijom Miss Universe u povijesti ovog natjecanja. “Zbog pandemije koronavirusa trajanje izbora smanjeno je sa nekadašnja tri tjedna na samo deset dana. Finalistice su imale užurban i naporan tempo, preko dvanaest sati u kontinuitetu svakodnevno su pratile naporan ritam svih aktivnosti”, objašnjava Ivana Delač , direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske”.  Ističe kako je Mirna blistala na pozornici u haljini Matije Vuice i kako je direkcija zadovoljna njezinim nastupom, promocijom i predstavljanjem Hrvatske. 

Pobjednica koja dolazi iz Meksika ima dvadeset i šest godina i inžinjerka je koja je fokusirana na borbu za ženska prava te usko surađuje s organizacijama protiv nasilja. Članica je globalne svjetske  organizacije koja prikuplja sredstva u Indiji, Indoneziji i Kini. Voli ekstremne sportove te je turistička ambasadorica grada Chihuahue odakle i dolazi. Zanimljivo je da voli pjevati , da ima četrdeset rođaka i da u poziciji plenka može izdržati tri minute.

Nakon preliminarnog prednatjecanja održanog dva dana prije samog finala odlučeno je da u Top21 ulaze Argentina, Australija, Brazil, Kolumbija, Kostarika, Curacao, Dominikanska Republika, Francuska, Velika Britanija, Indija, Indonezija, Jamajka, Meksiko, Mjanmar, Nikaragva, Peru, Filipini, Portkoriko, Tajland, USA, Vijetnam. Dvadeset i jedna finalistica prošetala se pozornicom u kupaćem kostimu.   Najatraktivnije i najsamopouzdanije ljepotice plasirale su se u Top10; Australija, Brazil, Kostarika, Dominikanska Republika, Indija, Jamajka, Meksiko, Pero, Portoriko i Tajland. Dvadeset finalistica izabrani je nakon preliminarnog natjecanja dok je Miss Vijetnama pobijedila putem internetskog glasovanja. Nagradu za najbolji nacionalni kostim dobila je Miss Mjanmara.

Natjecanje su nastavile u prekrasnim večernjim haljinama,  a potom je žiri odlučio da pet najljepših djevojaka izbora Miss Universe 2020 dolazi iz Brazila, Dominikanske Republike, Indije, Meksika i Perua. Upravo su one imale priliku odgovarati na pitanja žirija.

Prvom pratiljom proglašena je Miss Brazila Julia Gama koja će u slučaju nemogućnosti neispunjavanja obaveza pobjednice preuzeti njezine dužnosti a drugom pratiljom Miss Perua Janick Maceta.

Izbor su vodili Mario Lopez i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo. Bivše missice Paulina Vega i Demi Leah Nel Peters pratile su događanja iz backstagea dok je  žiri bio sastavljen od uspješnih poslovnih žena među.  Nastupio je Luis Fonsi, portorikanska zvijezda najpoznatija po hitu Despacito.

Za razliku od izbora Miss World izbor za Miss Universe unatoč svjetskoj pandemiji ipak je uspješno održan iako je na natjecanju umjesto uobičajenog broja natjecateljica koji broji preko 90 finalistica iz cijelog svijeta ove godine bilo njih 74, što zbog pozitivnih nalaza djevojaka što zbog nemogućnosti organizacije nacionalnih izbora.

Kao i svake godine izbor su pratile i neke anegdote poput izgubljene prtljage Miss Mjanmara do dvadesetak kilograma teškog nacionalnog kostima od missice sa Filipina. Zanimljivo je i da su se Miss Meksika i Miss Brazila natjecale i na izboru za Miss svijeta; Miss Meksika 2017.godine proglašena prvom pratiljom.

Foto: Miss Universe Organisation

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.