Ovo je frajer koji je došao u Međimurje! Ima zavidne rezultate, a ovaj kraj mu je u lijepom sjećanju

397

BARTOSZ ZMARZLIK: Živim svoj dječački san

Jedno od najvećih imena u svijetu speedwaya svakako je Bartosz Zmarzlik! Vozač iz Poljske dobro je poznat našoj publici s obzirom da je dva puta stajao na najvišoj stepenici podija hrvatskog Grand Prix-a. Bartek, kako ga zovu od milja, ove godine navršava 29 godina, a iza sebe ima zavidne rezultate. Četverostruki prvak svijeta (2019, 2020, 2022 i 2023. godine) boravio je na stadionu Milenium na pripremama sa svojim poljskim klubom Orlen Motor Lublin na predsezonskim pripremama. Na obje hrvatske Speedway Grand Prix utrke osvojio je prvo mjesto, stoga su mu Hrvatska i Donji Kraljevec ostali u lijepom sjećanju.

„Volim doći na ovu stazu jer je odlično vrijeme i najbolja staza za početak sezone, a tu nam počinje i svjetsko prvenstvo prvom Grand Prix utrkom. Dobro se osjećam na stazi, uvijek je uzbudljivo sjesti na motor nakon duge zime. Potrudit ću se za treću pobjedu na hrvatskom Grand Prix-u, ali nikad se ne zna.“ Na pitanje što za njega znači biti najbolji na svijetu, kaže „To je ispunjenje mojeg sna kojeg sanjam od djetinjstva, prva titula svjetskog prvaka stvori osjećaj ovisnosti i želim ga zadržati što duže, to mi daje motivaciju i onom periodu nakon prvenstva, da cijele zime radim još više! Poseban je osjećaj dok stojiš na najvišoj stepenici podija nakon teškog rada cijele sezone, ta medalja veoma veseli.“

Otac dvaju dječaka, trogodišnjeg Anteka i jednomjesečnog Franeka, govori koliko ga je promijenilo očinstvo. „Došlo je u najboljem trenutku, donijelo mi je mirnoću i fokus na nešto drugo. Prije bih 24 sata mislio na speedway, sad na stazi dam svoj maksimum, ostavim ključeve kombija i posvetim se svojoj ženi i djeci. Mislim da sam time i bolji čovjek a i otac. Volim vidjeti speedway kroz dječje oči, jer mojeg starijeg sina sve zanima, gleda me na televiziji i pokazuje koji je vozač njegov tata.“ Dok gledamo videosnimke starijeg sina na quad motoru, uz smijeh govori kako se nada se da neće ići njegovim stopama. S obzirom da je još jako mlad, na pitanje gdje se vidi u budućnosti odgovara „Za pet godina ne znam gdje ću biti, ne razmišljam još o tome. Cijeli život smo moja obitelj i ja u speedwayu, sada sam tu i radim ono što najviše volim.“ Nakon dva dana treninga u Donjem Kraljevcu, vratio se u Poljsku za što im kombijem treba dobrih deset sati vožnje.

Ostatak ekipe iz kluba Motor Lublin ostao je još jedan dan duže, dane su proveli na stazi, a team building i promidžbene aktivnosti obavili u hotelu Panorama u Prelogu. Dvostruki poljski ekstraligaški prvak u svojim redovima ima najjača imena: Dominik Kubera, ovogodišnji Grand Prix vozač, Mateusz Cierniak, dvostruki prvak svijeta U21, Jack Holder, Australac koji također vozi Grand Prix koji će braniti teško osvojenu titulu najjače lige na svijetu.

Speedway Grand Prix u Donjem Kraljevcu održava se za šest tjedana, u subotu 27. travnja s početkom u 19 sati. Kvalifikacijski trening počinje u 14 sati, nakon koje se otvara Fan zona sa mnogim aktivnostima. Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti na www.entrio.hr, poslovnicama Tiska ili u firmi Pavlic-asfalt-beton.

FOTO: PROMO

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.