Ovako guštaju Splićani! I sve to uz najljepši zalazak sunca

411


Ponuda hrane na Beer đir festivalu savršeno upotpunila mjesec gastronomije u Splitu

Beer đir festival – Štorije o’ pive osvaja domaću i stranu publiku od samog otvorenja. U predivnom ambijentu pored parka Zvončac, smjestio se Kolur, nova hit ljetna destinacija za sve obožavatelje piva i vrhunskih koncerata. Ne propustite posjetiti Beer đir koji traje do 15. listopada jer osim plesa i zabave okusite najfinije mesne i riblje te vegetarijanske delicije koje se odlično spajaju s čak 50 vrsta domaćih i svjetskim imena piva. Lokalni specijaliteti iz Misto street food & bar, oduševit će sve ljubitelje tradicionalne spize, a sigurno će se tražiti i porcija više.

Inspirirani street food konceptom, vrsni chefovi iz restorana Misto za posjetitelje festivala pomno su odabrali jelovnik prilagođen upravo trenutcima za opuštanje i čašu piva. Hrana koja se savršeno ljubi s pivom su burgeri. Classic burger, provjerena vrhunska receptura od kojeg se okusi govedine tope u ustima, zatim Winner burger  za ljubitelje sira i slanine uz govedinu i Double Trouble burger s ukusnom govedinom, duplim cheddarom, hrskavom slaninom, domaćim bbq umakom uz crnu lepinju i tajne sastojke. Mljac! Slasna i vizualno privlačna vegetarijanska verzija burgera sastoji se od bublice od cikle, tartara, salate, vege polpete od leće, šalše, karameliziranog luka i krastavaca.

Kako smo u Dalmaciji, upotpunili su meni i nekim tradicionalnim jelima poput Komiške pogače, poznate slane pite, tradicionalnog jela otoka Visa. U street food varijanti dolazi umak od rajčice, luka, slanih inćuna, sardine, kapara uz dodatak kroketa. Najčešća finger food postastica na svim festivalima su krumpirići, ali ovog puta domaći i hrskavi začinjeni ružmarinom, predstavljaju pravi miris i okus Dalmacije. Tradicija se nastavlja uz još jedno jelo koje morate probati, a idealno je i za vegetarijance – soparnik, tradicionalne recepture uz dodatak blitve, maslinova ulja i luka.

Piva ne nedostaje na svakom koraku, ali ni dobre zabave i aktivnosti poput beer boćačišta, stolnog nogometa, zatim ne propustite 10. listopada Pineli & pivo by Art Bottega, slikanje uz čašu omiljenog piva i pub kviz by Showtime 11. listopada. Radionica i gastro event za koji se tražilo mjesto više uključilo je nagrađivane homebrewere koji su ujedno i dio organizacije pivskog natjecanja SMaSH homebrew competition. Ivana Miš i Ante Prižmić Riža začinili su Beer đir atmosferu edukacijom i pripremom kiselog piva sa višnjom i lavandom.

Ovaj će šarmantni festival osim najljepših zalazaka sunca i pogleda na more ugostiti zanimljiva glazbena imena. Tako će publiku zabavljati sinjski MORT 13. listopada, a dan prije samog zatvaranja Gustafi. Detalje programa i novosti o iznenađenjima koje organizatori pripremaju, možete vidjeti na Instagramu i Facebooku, a zona Kolur – Zvončac je otvorena svakog dana od 17 do ponoći. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

FOTO: Antonio Mirko Macan

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.