Otvorene su registracije za najveće okupljanje predstavnika kongresnog i poslovnog turizma

155

Nakon uspješnog petog izdanja MEETEX-a, održanog ove godine u ožujku, otvorene su registracije za sljedeću godinu. Ovo najveće međunarodno B2B okupljanje profesionalaca iz kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj, na prošlom izdanju okupilo je više od 160 sudionika iz cijelog svijeta te rezultiralo s više od 2.000 sastanaka s isključivo Hrvatskim dionicima ove lukrativne turističke niše.

HRVATSKA SVE ATRAKTIVNIJA DESTINACIJA ZA POSLOVNI TURIZAM

Pokazatelj je to da Hrvatska postaje sve atraktivnija destinacija za organizaciju raznih konferencija, evenata, poslovnih susreta i doživljaja. Tome smo mogli svjedočiti i ove godine jer se niz novih atraktivnih događanja organizirao upravo u Hrvatskoj – Zagreb, Rovinj, Split, Dubrovnik i Opatija samo su neki gradovi domaćina koji su ugostili veliku količinu poslovnih evenata. Segment poslovnog turizma iznimno je važan za razvoj turizma na destinaciji  tijekom cijele godine. Poslovni gosti dolaze u proljeće i jesen, dakle van glavne sezone, čime je produžuju i to na vrlo kvalitetan način. Njihova potrošnja je nekoliko puta viša od potrošnje odmorišnih gostiju te generiraju i do 30% ukupnog prometa u turizmu.

NOVA LOKACIJA MEETEX-A

Hrvatska osim prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine, gastronomije i dobre povezanosti nudi niz mogućnosti za organizaciju raznih poslovnih događanja i putovanja. Zato su okupljanja kao MEETEX važna za industriju te odlična prilika za povezivanje. Sljedeće godine MEETEX će se održati od 12. do 14. ožujka u Zagrebu. Novost je da će se ova najveća međunarodna poslovna burza u Hrvatskoj, održati na novoj lokaciji, pa će tako domaćin u 2024. biti Hilton Zagreb Conference & Event Centar gdje će biti centralno mjesto povezivanja domaćih izglača i stranih gostujućih kupaca.

Od organizatora saznajemo da se i sljedeće godine mogu očekivati top buyeri sa svih strana svijeta te puno networkinga.

“Da, iduće godine, nakon prvih pet izdanja u Westin Zagreb hotelu MEETEX selimo u Hilton i sigurni smo da ćemo jednako kvalitetno uspjeti ponoviti pozitivnu atmosferu koju smo imali u prethodnim godinama, te po rezultatima čak i premašiti do sad najbolje izdanje – ono iz 2023. MEETEX nije bez razloga među top 10 burzi ove vrste u Europi, na čemu osim profesionalnom i vrijednom teamu moram zahvaliti i našim vjernim glavnim partnerima: Hrvatskoj Turističkoj Zajednici, Turističkoj Zajednici Grada Zagreba, Hrvatskoj Gospodarskoj Komori, te Ministarstvu Turizma i Sporta kao pokrovitelju MEETEX-a” – izjavio je Adem Braco Suljić, suosnivač i direktor MEETEX-a.

GDJE SE PRIJAVITI

Svi zainteresirani izlagači imaju prilike prijaviti se za Super Early Bird tarifu koja vrijedi za sve registracije do 31. listopada 2023. ali s ograničenjem dostupnih mjesta. Potencijalnim partnerima i sponzorima bit će zanimljiva mogućnost sponzorskih paketa, što je još jedna novost MEETEX-a. Prijaviti se možete putem MEETEX web stranice. Tamo ćete pronaći sve aktualne informacije, a novosti možete pratiti na društvenim mrežama MEETEX-a.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.