Opatijski šušur kakav se ne pamti! Pogledajte kako je bilo na događaju koji je okupio brojna poznata lica

1463

Godinu dana nakon 35 obljetnice brenda, dizajnerica i osnivačica brenda Ksenija Vrbanić pripremila je zajedno sa svojim zaposlenicima modno slavlje za pamćenje. Hotel Gardenija u Opatiji bio je domaćin antologijske izložbe, talk showa i revije za nadolazeću XD sezonu. Uzvanici su mogli razgledati antologijsku izložbu XD komada koji su obilježili modnu priču Ksenije Vrbanić od osnutka brenda. Među izloženim artiklima bile su poznate custom made haljine za koncerte glazbene dive Josipe Lisac kao i ona u kojoj je Nina Badrić 2012. godine nastupila na Euroviziji u Azerbejdžanu. Haljine na izložbi pokazale su prepoznatljivi XD dizajn i sklonost prema eksperimentu kojeg Ksenija Vrbanić koristi u cjelokupnom dizajnerskom procesu; od bojanja i šaranja po tekstilu, odabiru nekonvencionalnih materijala, pa do silueta prepoznatljivih oštrih linija i dekonstrukcije u kroju, a sve to uz vrhunsku tehnologiju izrade čine brend jedinstvenim na globalnoj sceni.

Slavlje je započelo talk showom kojeg je moderirala Barbara Kolar i u kojem su nas provele kroz modni i društveni vremeplov. Prednosti i nedostatke pojedinih vremenskih razdoblja Ksenija Vrbanić živopisno je sažela u anegdotama koje su pratile njenu modnu priču, cijelo vrijeme prateći privatnu i poslovnu liniju događaja. Od samog osnutka brenda i godina poslije fakulteta, o punk fazi, otvaranju prvog prodajnog mjesta pa sve do probijanja na internacionalnoj modnoj sceni gdje se danas XD može kupiti u više od 300 dućana diljem svijeta. Publika je uživala u razgovoru koji nas je sve transportirao u neka prošla vremena i podsjetio na vlastita iskustva.

Večer je zaokružila modna revija za nadolazeću sezonu jesen/zima 2022/23. koju su nosile zaposlenice XD brenda. Ksenija je još jednom istaknula važnost koju njen tim ima za uspješnost brenda, u kojem svaki od članova tima je važna karika i samo zajedničkom sinergijom i voljom za ono što rade može polučiti uspjeh na poslovnoj i privatnoj razini.

U pozadini cijelog eventa, Ksenija Vrbanić ovog ukazala je i na utjecaj i povezanost glazbe i koju ona ima na njezinu stvaralačku energiju, te kako je glazba kroz desetljeća utjecala na dizajn, i vizualni identitet brenda.

DJ Bites glazbenom avanturom kroz desetljeća tematski je popratio događaj i rasplesao goste do kasno u noć!

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.