Ona je najljepša Hrvatica! Evo tko je ona!

3092


Miss Universe Hrvatske 2021. dvadesetogodišnja je Ora Antonia Ivanišević iz Dubrovnika.

Biografija:

Visina: 185 cm


Obrazovanje/stečeno zvanje: studentica managementa u turizmu na RIT Dubrovnik

Strani jezici: engleski, ruski

Ora se 12 godina profesionalno bavila odbojkom i sudjelovala je na velikim međunarodnim natjecanjima. Veliku ljubav ima prema umjetnosti: poznata je u svom gradu po svojim slikama, a u sobodno vrijeme voli pisati romane i pjesme. Jako je vješta u šminkanju i radila je kao privatna vizažistica i stilistica kose.  Među najboljim je studentima na fakultetu i vjeruje da će jednoga dana voditi svoj hotel ili biti vrsna umjetnica i bestseller spisateljica. Jedan od najdražih hobija joj je volontiranje u domu Udruge za Downov Sindrom.

Kao Miss Universe Hrvatske želi se zalagati za ravnopravne mogućnosti napredovanja u poslu za žene i muškarce. Smatra da je najveći izazov modernog doba ženama samostalno uspjeti doći za „veliki“ stol. Želi biti glasnogovornica i ambasadorica za sve one žene koje nisu nikada imale dovoljno poštovanja prema sebi, svojem obrazovanju i svojem tijelu i koje je strah sprječavao da budu više nego misle da je moguće.

Finalni izbor Miss Universe Hrvatske 2021. održan je u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu.

U finalu izbora nastupilo je petnaest djevojaka iz cijele Hrvatske koje su put do titule i mandata hrvatske predstavnice te blistave krune Zlatarne Dodić započele prije tjedan u Istri na pripremama u Park Plaza Histria hotelu u Puli te u hotelu Esplanada na preliminarnom natjecanju dan prije finala. Prednatjecanje za plasman u Top10 uključivalo je intervju sa članovima žirija i natjecanje u kupaćim kostimima. Da nisu samo lijepe nego pametne i uspješne dokazuju njihove biografije. Među finalisticama se naime kriju mlade pravnice, psihologinje, menadžerice, inženjerke strojarstva ili šumarstva te studentica genetike. Sve one pravi su primjer da ljepota i pamet itekako idu zajedno i zašto upravo one mogu biti promjer mladim djevojčicama.

Najuspješnijih deset djevojaka sa preliminarnog natjecanja plasirale su se  u Top10 najprestižnijeg nacionalnog izbora  te su nastavile natjecanje  predstavljajući se u dnevnim kombinacijama KiK Textilien, kupaćim kostimima Pletix te večernjim haljinama Bariba uz cipele svjetski poznatog dizajnera Gimmia Baldininia.

Za frizure ljepotica brinuli su se stilisti Schwarzkopf Professional , a za make up tim vizažista Profokus u suradnji sa Aura šminkom i Bipa kozmetikom.

Matea Babić, Ozana Franović, Ivona Gradečak, Ora Antonia Ivanišević, Lorena Mustać plasirale su se u Top5 i imale priliku odgovarati na pitanja žirija i pokazati svoju elokventnost. Odgovarale su na teme globalnog zatopljenja, siromaštva, migrantske krize, slobode govora i slično.

Drugom pratiljom proglašena je Ozana Fanović, a prvom pratiljom Lorena Mustać koja je ponijela i titulu miss simpatičnosti.

Pošlogodišnja pobjednica Mirna Naiia Marić okrunila je svoju nasljednicu, 25 po redu Miss Universe Hrvatske, koja je kao glavnu nagradu dobila četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta u vrijednosti do 20.000 Eura.  “Osim naših vjernih sponzora, od kojih su neki s nama 25 godina, vrlo smo ponosni što nam se ove godine pridružila i dr. Vivian Jurković, vlasnica i osnivačica Dr. Vivian Estetics. Raduje nas kad možemo surađivati sa hrvatskim poduzetnicima, osobito ako se još k tome radi o vrhunskim proizvodima koje imaju”, otkrio je vlasnik licence Vladimir Kraljević.

Hrvatska Miss Universe dobila je i čast predstavljati našu zemlju na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss Universe 2021 krajem ove godine.

U glazbenom dijelu programa nastupio je najbolji muški vokal Jacques Houdek i Maja Bajamić dok su program vodili Jelena Glišić i Davor Garić. U publici su viđene i nekadašnje missice s ovom titulom Ivana Mišura, Ivana Delač, Mia Rkman , Mia Pojatina i Natalija Prica.

MISS UNIVERSE® najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 69 godina čiji je vlasnik WME/IMG agencija, globalni lider u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode. Pobjednica MISS UNIVERSE® godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i borbi protiv AIDS-a, te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Izbor Miss Universe® uživo ili putem snimke gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.

FOTO: PR Miss Universe Hrvatske

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.