Olgica pripremala bosanske delicije! Visoko je podigla ljestvicu. Hoće li ju netko nadmašiti?

675

Varaždinski tjedan ‘Večere za 5 na selu’ otvorila je medicinska sestra Olgica Koren. U goste su joj stigli Varaždinka Vesna Vuković, prodavačica Sanja Novak, bagerist Alen Martinčević i umirovljenica Marija Marina Levanić. Ekipi je odlučila poslužiti jela svojih zavičaja – Zagorja te Bosne i Hercegovine. Za svoju večeru Olgica je dobila visokih 36 bodova te pohvale na račun dobre atmosfere i ukusne večere.

Sve o ovotjednim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

Pripravu večere Olgica je započela radom na glavnom jelu – gulašu kojeg je nazvala Nešto na žlicu. “Obožavam stvari na žlicu, najbolje se najedem od toga”, jasna je bila Sanja. Nakon rada na glavnom jelu, Olgica se prihvatila deserta – Rafaelovog oblizeka. “Možda se po nekom zove – sinu, mužu…”, predosjetio je Alen što će Olgica poslužiti ekipi za desert. Radilo se o čokoladnoj torti koju obožava Olgičin sin. Nakon što je desert posvetila sinu, svojoj Bosni Olgica je posvetila predjelo. Nešto bosansko dočekat će ekipu. “To me sad trenutno ne asocira na ništa”, komentirala je naziv predjela Sanja. Radilo se o bureku s krumpirom i sirom. Nakon što je Olgica spravila i predjelo – bacila se na zadnje pripreme za goste, a oni su se dotad upoznali u poznatom kombiju.

Vrlo brzo Sanja i Marina prepoznale su tijekom vožnje Vesnu – kandidatkinju iz 15. sezone emisije ‘Ljubav je na selu’. “Svi su veseli, komunikativni”, ispričala je Vesna o djevojkama. “Ekipa iz kombija je fenomenalna”, dodala je Sanja. Pridružio se curama posljednji Alen – jedini muškarac u ovotjednoj ekipi. Kako bilo – uskoro je ekipu dočekala Olgica sa svojim aperitivom.

“Imam domaće aperitive – jedan je slatki, drugi malo jači, pa sad kako tko voli”, poručila je Olgica ekipi. Ponudila im je dvije vrste rakije, a onu od aronije Sanja je pohvalila. Nakon aperitiva i zdravice, ekipa je sjela na blagovanje.

Nešto bosansko prvo im je stiglo na stol. “Domaćica nije imala tremu, bila je sjajno raspoložena”, komentirala je Sanja prije jela. Burek je ekipi bilo primamljivo već na prvi pogled. “Već ga se očima moglo pojesti”, poručila je Marina. Pohvale je dobila od ekipe i za domaće kore. “Najviše mi se svidio burek od krumpira jer je bio odlično začinjen”, komentirala je Sanja i punjenje. “Burek je samo od mesa, ostalo su pite i sirnice”, zaključio je ipak Alen o predjelu.

Nakon predjela, stiglo je glavno jelo – gulaš. “Bilo je lijepo servirano, primamljivo”, komentirala je sam izgled glavnog jela Sanja. Složila se i Marina. “Palenta mi je bila prefina, ali mi je bilo malo preteško”, jasna je bila Vesna o glavnom jelu, a složila se i Sanja – glavno jelo bilo je preljuto. Kako bilo, u dobrom raspoloženju ekipa je stigla do deserta.

Rafaelov oblizek posljednji je stigao na stol – torta od tri vrste čokolade. “Desert je izgledao bomba”, poručila je Marina. “Lijepo je bilo servirano”, dodao je Alen. “Okus deserta je bio u redu, nije bio presladak i te tri čokolade su se fino spojile. Biskvit je bio sočan, sve pohvale”, zaključila je Sanja.

Za kraj – kao iznenađenje ekipi je stigao Olgičin sin Rafael. Dječak je majčinim uzvanicima podijelio poklone, a potom s mamom recitirao kajkavsku pjesmicu. “Sve pohvale, dijete ima samo devet godina, a usudio se pred kameru i nepoznate ljude”, zaključila je Marina. Lijepe pohvale dobila je i od Sanje te ostatka ekipe.

Olgica je u konačnici svojom večerom bila zadovoljna, a bili su zadovoljni i protukandidati. Alen joj je dodijelio osam bodova jer mu se nije svidjela palenta, a atmosfera mu je mogla biti malo bolja. Sanja je Olgici dala devet bodova, bod manje dobila je jer joj je glavno jelo bilo malo preljuto. Marina je Olgici dala čistu desetku, a Vesna devetku. I njoj je glavno jelo bilo prežestoko. Olgica je dobila visokih 36 bodova i visoko postavila ovotjednu letvicu.

‘Večeru za 5 na selu’ gledajte od 20.15 sati na RTL-u. Emisiju možete gledati i na PLAYU.

FOTO: RTL Televizija

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.