Odlična vijest za sve ljubitelje online kupovine! Ova kartica vam vraća novac na račun

684

Korisnici debitnih Mastercard kartica povrat u ukupnom iznosu od 150 kuna mogu ostvariti u razdoblju od 1. rujna do 30. studenog 2021.

Svjedočimo jačanju trenda kupnje putem interneta – od odjeće, obuće, kozmetike, potrošačke elektronike, farmaceutskih proizvoda pa do plaćanja komunalnih računa ili pak naručivanja hrane. U skladu s tim, Mastercard će od 1. rujna do 30. studenog 2021. imati aktivan program povrata novca u kojem korisnici debitnih Mastercard® kartica za online kupnju kod svih domaćih i stranih online trgovaca mogu mjesečno dobiti 50 kuna ako izvrše najmanje pet kupnji u ukupnom iznosu od 1000 kuna.

S obzirom da inicijativa traje tri mjeseca, korisnici mogu ukupno ostvariti povrat od 150 kuna, a pritom nije važno plaća li se putem mobilnih uređaja, pametnog sata, računala ili tableta. U programu sudjeluju sve debitne Mastercard kartice koje izdaju sljedeće banke: Addiko Bank Hrvatska, OTP banka, Raiffeisenbank Hrvatska, Podravska banka te sve debitne Mastercard kartice poslovnih korisnika navedenih banaka.

Trend rasta online kupnje prisutan je već nekoliko godina, ali ga je pandemija 2020. dodatno ubrzala što pokazuje i istraživanje MasterIndex koje za Mastercard redovito provodi agencija Improve. Prema podacima iz jeseni 2020. čak 91% kupuje online, od čega njih nešto manje od pola kupuje barem jednom mjesečno, dok ih je tada 34% radilo to češće nego prije. Prema najnovijim podacima iz 2021. taj postotak je još veći te sad čak 41% kupuje online češće nego prije.

Online kupci za plaćanje najčešće koriste debitne kartice i kreditne kartice koje prepoznaju kao jednostavan, brz i siguran način plaćanja. Kad je riječ o glavnim razlozima za online kupnju, cijenu je s vrha svrgnula ušteda vremena koju ističe 69% ispitanika, a slijede mogućnost kupnje u bilo koje vrijeme (65%), cijena, odnosno popusti i akcije (57%), veća ponuda nego u klasičnim trgovinama (54%) te dostava (54%).

„Tijekom proteklog razdoblja, a naročito u mjesecima lockdowna, dogodile su se velike promjene u kupovnim navikama. Prema našim podacima pandemija je ubrzala digitalizaciju te uzrokovala rast online kupnje što će vjerojatno imati i trajni učinak. Rast digitalnog plaćanja vidljiv je u brojnim sektorima, primjeri su internetske trgovine namirnicama, internetske ljekarne itd. S obzirom na sve te okolnosti, Mastercard je pokrenuo program povrata novca, a pritom se sve odvija automatski te će povrat na računima korisnika biti vidljiv do 15. dana sljedećeg mjeseca“, istaknula je Gea Kariž, voditeljica marketinga u Mastercardu.

Više detalja o programu povrata novca dostupno je na https://www.mastercard.hr/hr-hr/privatni/povrat-novca.html

***

Izvor podataka:

Online istraživanje MasterIndex o navikama korištenja financijskih usluga u Hrvatskoj te stavu prema platnim karticama u rujnu i listopadu je 2020. za kompaniju Mastercard provela agencija za istraživanje tržišta Improve, na uzorku od 1.024 korisnika bankarskih usluga u Hrvatskoj u dobi od 18 do 55 godina.

Online istraživanje MasterIndex o navikama korištenja financijskih usluga u Hrvatskoj u svibnju je 2021. za kompaniju Mastercard provela agencija za istraživanje tržišta Improve, na uzorku od 1.043 korisnika bankarskih usluga u Hrvatskoj u dobi od 18 do 55 godina.

***

O programu povrata novca

Povrat novca se vrši automatskom uplatom od strane banke izdavatelja kartice na račun za koji je kartica vezana. Jedna kartica s jedinstvenim brojem kartice može dobiti maksimalan povrat novca od 50 kuna u razdoblju od mjesec dana ili ukupno 150 kuna u razdoblju od tri mjeseca (1. rujna do 30. studenog 2021.).‎ Program će se provoditi tijekom tri razdoblja: 1. rujna 2021. – 30. rujna 2021. (povrat novca do 15. listopada 2021.), 1. listopada 2021. – 31. listopada 2021. (povrat novca do 15. studenog 2021.), 1. studenog 2021. – 30. studenog 2021. (povrat novca do 15. prosinca 2021.) U ovom programu mogu sudjelovati sve debitne Mastercard kartice koje izdaju sljedeće banke: Addiko Bank Hrvatska, OTP banka, Raiffeisenbank Hrvatska, Podravska banka. U programu sudjeluju i sve debitne Mastercard kartice poslovnih korisnika navedenih banaka (Mastercard Debit Commercial). U programu ne sudjeluju Maestro kartice niti Mastercard kreditne kartice navedenih banaka. U programu ne sudjeluju Mastercard kartice ostalih banaka koje nisu ovdje navedene.‎

O kompaniji Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je globalna tehnološka kompanija u platnoj industriji. Naša misija je povezati te osnažiti digitalnu ekonomiju od koje svi imaju koristi, a to postižemo razvojem inovacija koje transakcije čine sigurnim, jednostavnim, pametnim te lako dostupnim. Stalnim unaprjeđenjem sigurnosnih, inovativnih proizvoda i usluga, Mastercard pomaže pojedincima, financijskim institucijama, javnoj upravi i poslovnim subjektima da ostvare svoj potpuni potencijal. Naša strast glavni je pokretač procesa kako unutar, tako i izvan kompanije. Vizija kompanije koja djeluje u više od 210 zemalja jest stvaranje održivog svijeta u kojem su neprocjenjive mogućnosti dostupne svakom čovjeku. 

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.