O da, i ovo postoji! Otvoren restoran koji nudi domaća jela u automatima

1243

Novi restoran Foodie Fridge, koji je nedavno otvoren u austrijskoj prijestolnici, gostima pruža poseban gastronomski doživljaj. Pritiskom na gumb na automatu dostupna su kvalitetna jela za van 24 sata dnevno, a naglasak je na regionalnim proizvodima iz ekološkog uzgoja.

Automati na kojima se na brz i jednostavan način 24 sata dnevno mogu kupiti ukusna jela pripremljena od kvalitetnih regionalnih proizvoda – koncept je to novog bečkog restorana Foodie Fridge koji je svečano otvoren 8. listopada u 2. gradskom okrugu Leopoldstadt. „Foodie Fridge priča je o okusu u kojoj najvažniju ulogu igraju regionalni bio proizvodi. Nudimo domaća jela za van. Recepte osmišljavamo u suradnji s popularnim bečkim restoranima”, objašnjava suvlasnik Alexander Billasch. Na ideju o otvaranju restorana s automatima došao je, kako ističe, jer je i sam uvijek u pokretu. Pritom je s različitim kuharima tragao za ukusnim, kvalitetnim, zdravim i jednostavnim specijalitetima.  

Svježe pripremljena hrana rashlađuje se i pakira u ekološki prihvatljivu ambalažu, a ostaje svježa i tri do četiri dana. Osim ukusnih jela različitih kuhinja poput tajlandske, španjolske, talijanske ili austrijske Foodie Fridge nudi i grickalice poput vegetarijanskog čipsa, različite deserte bečkih proizvođača i napitke. Ponuda alkoholnog i bezalkoholnog pića seže od regionalnih vina i craft piva do bio sokova i limunade. U posebnom kutku pod nazivom „Pimp your Food” odabrana jela mogu se obogatiti začinima i dodacima kao što su mozzarella, cherry rajčice ili balsamico. U restoranu zasad nude samo rashlađenu hranu koja se po želji može podgrijati kod kuće, no u budućnosti ondje namjeravaju postaviti i uređaje za podgrijavanje hrane i kuhanje na pari. Za jedan obrok potrebno je izdvojiti između sedam i deset eura, a gosti mogu odabrati i platiti željeno jelo na licu mjesta ili to učiniti putem aplikacije.

Asortiman restorana površine 80 m2 obuhvaća oko 300 proizvoda uključujući i sezonsku ponudu koja se mijenja ovisno o dobu godine. Svoju ponudu vlasnici također namjeravaju kontinuirano prilagođavati željama kupaca, stoga će redovito održavati degustacije.

Slika: Restoran Foodie Fridge iznutra © Tabea Hepp

Slika: Pritiskom na gumb na automatu dostupna su kvalitetna jela © Tabea Hepp

Slika: Restoran se nalazi u 2. bečkom okrugu © Tabea Hepp

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.