On je kriv za sve! Samobor je mnoge oduševio, no znate li tko je osmislio fašnički vizualni identitet?

1517


Samobor je ovih dana najradosniji i najšareniji grad u fašničkom ruhu, a vizualni identitet je osmislio hrvatski karikaturist, ilustrator i dizajner Nik Titanik. Uz zanimljive ilustracije koje vas čekaju na frekventnim samoborskim lokacijama, na jednoj od pet samostojećih foto točaka nalazi se Šegrt Hlapić. Ostale likove otkrit ćete kada posjetite 196. Samoborski fašnik koji traje do 1. ožujka.

Samoborski fašnik nakon dvije godine vratio se u punom sjaju. Svestrani kreativac Nik Titanik pobrinuo se da vas likovni identitet oduševi i da na jedan dan zaboravite sve obveze, a brige ostavite sa strane. U Samoboru svi maskirani ulaze kroz Fašnička vrata na kojima vas tradicionalno pozdravljaju Sraka, Sudac, Fiškal i Princ Fašnik uz neke likove iz bajki.

Ovogodišnji slogan je Fašnička bajka srcem se lajka, a Nik Titanik pronašao je inspiraciju u dobro poznatim i rado čitanim bajkama.


Tko se ne sjeća priče o Ježevoj kućici, Mačka u čizmama, Ljepotice i zvijeri? Ne možemo vam sve otkriti, no ipak ćemo vas razveseliti činjenicom da vas u Samoboru čekaju likovi iz nekih od najdražih bajki i velikih i malih. Tako su u Samoboru svoje mjesto zauzeli Crvenkapica, Snjeguljica, Mala Sirena, Aladin, Tri praščića, Čarobnjak iz Oza, a na ulazu u grad pozdravljaju vas Bremenski svirači.

Nositelj vizualnog identiteta fašnika je Nik Titanik Studio d.o.o., prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica.

  • Živim između Zagreba i Samobora i osobno sam vezan uz Grad Samobor. Veseli me što je i ove godine Samoborski fašnik mjesto okupljanja i veselja. Namijenjen je baš najmlađima, klinci pozitivno reagiraju na ilustracije i prisjećaju se bajki koje im roditelji, odgajatelji, bake ili djedovi čitaju. Sretan sam što sam godinama dio samoborske fašničke priče, ističe Nik Titanik.

Nik surađuje s Turističkom zajednicom grada Samobora već jedno desetljeće, a dogovori za 196. Samoborski fašnik započeli su krajem godine. Posljednja dva mjeseca Nik je pripremao ilustracije koje su postavljene na nekoliko frekventnih lokacija u gradu. Koja mu je najdraža ilustracija inspirirana bajkom, Nik sa smješkom odgovara:

  • Sve su to moja djeca.

Uz šarene boje, lude maske, zabavu i humor koji skreće misli od svakodnevice, u drugom fašničkom vikendu zapjevat će Hladno pivo, Mladen Grdović i Klapa Cambi. Uz suđenje Princu Fašniku tog posljednjeg fašničkog dana očekuje nas Gibonnijev nastup, fašnička povorka, dodjela nagrada za najbolje obiteljske, grupne i pojedinačne maske.

Obvezno ponesite fašničko ruho i vidimo se u Samoboru.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.